22 Ekim 2009 00:00

İstanbul’da kitlesel karşılama

AVRUPA’dan Türkiye’ye gelecek olan PKK’lilerin karşılanmasına ilişkin Barış ve Demokratik Çözüm Platformu Makina Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

AVRUPA’dan Türkiye’ye gelecek olan PKK’lilerin karşılanmasına ilişkin Barış ve Demokratik Çözüm Platformu Makina Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı düzenledi.
Ortak metni okuyan ortak metni okuyan Havali Mengi, Mahmur ve Kandil’den sonra şimdi de Avrupa’dan gelecek olan PK’lileri platform olarak karşılayacaklarını kaydetti. Kürt halkının barış gruplarını göndererek barış isteklerindeki samimiyeti ve kararlılığı bir kez daha gösterdiğini söyleyen Mengi, “Bunun karşısında devletin Kürt örgütlülüğünü tasfiye politikasından vazgeçerek, olumlu ve çözüme katkı sunan bir tutum geliştirmesini bekliyoruz” dedi.
ELEŞTİRİYE YANIT
DTP İstanbul İl Eş Başkanı Mustafa Avcı da, Silopi’deki karşılamayla ilgili eleştirileri cevapladı. “DTP şov yapmıyor Kürt halkı şov yapmıyor” diyen Avcı, “Kürt halkı barışa karşı özlemlerini barış elçileri şahsında açığa çıkarmaya çalışıyor.
Burada da aynı şekilde aynı özlemle bir karşılama olacak. Ama sadece Kürt halkının değil Türkiye’de barışa özlem duyan tüm kesimlerin katılımıyla bir karşılama olacak” şeklinde konuştu.
PLATFORMDA YER ALANLAR
Platformda, DTP, EMEP, ÖDP, EHP, ESP, DSİP, Barış Anneleri, Kürt Ensitütüsü ve daha birçok kurumun yer alıyor.
Öte yandan Demokrasi İçin Birlik Hareketi’de yaptığı yazılı açıklama ile Barış Gruplarını gelmesini olumlu bularak, Kürt sorunun çözümü için diyalog kurulması gerektiğini belirtildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

KÜRTÇE ATÖLYE ÇALIŞMASI

SONRAKİ HABER

ARINǒTAN ANAYASA VURGUSU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...