22 Ekim 2009 00:00

Ladin Mobilya işçisi sendikalaşmakta kararlı

SENDİKALAŞMA mücadelesi veren ve çalışma bakanlığına başvuru yaparak çoğunluk tespitini alan Ladin Mobilya işçileri örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

SENDİKALAŞMA mücadelesi veren ve çalışma bakanlığına başvuru yaparak çoğunluk tespitini alan Ladin Mobilya işçileri örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. İşçiler ve üyesi oldukları Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş Sendikası, diğer işçileri de üye yapmaya kararlı olduklarını açıkladılar.
Bu amaçla gerçekleştirilen işçi toplantısına katılan sendika temsilcileri ve sendika avukatı işçilerin yaşadığı sorunlarla ilgili soruları yanıtladı.
Toplantıya katılan işçiler, patronun birkaç yıldır işçilerle bayramlaşmalar hariç toplantı yapmadığını, sendikal faaliyetin ardından ise sadece son aylarda birçok toplantı yapmasının komik olduğunu belirttiler. Sendikaya üye olmayan ve zorla istifa ettirilen işçilerin tekrar üyeliğe kazanılması için çalışmaların yoğunlaşması kararı alan işçiler, ne olursa olsun toplu iş sözleşmesi için hakları olduğunu söyleyerek üye olmayan işçilere de çağrıda bulundular: Gelin hemen üye olun ve sözleşmede kazanılacak haklardan faydalanın.
İŞÇİ ATEŞ BÖCEĞİ GİBİDİR!
Patronların sendikaya üye işçilere ikramiye vermeyerek büyük bir ayrımcılık yaptığı da ifade edilen toplantıda üye olmayanlara ikramiyenin sadaka ya da rüşvet gibi verildiğini anlatan işçiler, bu oyuna gelinmemesi gerektiğine dikkat çekerek arkadaşlarının her koşulda üye olmalarını istediler. Toplantıya katılarak örgütlenme deneyimlerini anlatan TÜMTİS temsilcileri de; “Ne olursa olsun işçileri üye yapmaktan vazgeçmeyin, birlik olursak kazanırız, işçiler ateşböceği misali ışık gördüğü yere gider. Yani güçlüyseniz size geleceklerdir. Ama güçlü olmak için ev ev dolaşıp ikna etmek ve bu işte inatçı olduğunuzu göstermeniz gerekir. Yamuk yapan olursa da işçi tarzı ile müdahalenizi de yapmalısınız” diyerek kendilerinin de destek vermeye hazır olduklarını bildirdiler. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka Belediyesi’ne müfettiş incelemesi

SONRAKİ HABER

AKP’li belediyelerde sendika hakkı tanınmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...