22 Ekim 2009 00:00

Emek Mahallesi’nde baza isyan sürüyor

ESKİŞEHİR Emek Mahallesi’nde Asri Sokak ile Boyacı Sokak’ın kesiştiği yerdeki bir apartman dairesi çatısına kurulan baz istasyonuna karşı Emek Mahallesi sakinlerinin tepkisi bitmiyor.

Paylaş

ESKİŞEHİR Emek Mahallesi’nde Asri Sokak ile Boyacı Sokak’ın kesiştiği yerdeki bir apartman dairesi çatısına kurulan baz istasyonuna karşı Emek Mahallesi sakinlerinin tepkisi bitmiyor.
Mahallenin orta yerine bir GSM şirketi tarafından yerleştirilen baz istasyonu, son bir yıl içerisinde kanserden ölen 8 kişinin katili olarak görülüyor.
Baz istasyonun kaldırılması için seslerini her fırsatta duyurmaya çalışan mahalle sakinleri, önceki gün de mahallede yaptıkları kitlesel bir eylemle baz istasyonuna karşı tepkilerini bir kez daha dile getirdiler.
TAŞ YAĞMURUNA TUTTULAR
Baz istasyonun kurulu olduğu apartmanın önünde toplanan yüzlerce mahalleli sloganlar eşliğinde baz istasyonunu taş yağmuruna tuttular.
Eylemde kanserden ölen Rabia Şahin, İpeknur Küçük ve Eda Aydın’ın fotoğraflarını taşıyan Emek Mahalleliler, yetkililerin bu konuda duyarsız kaldığını belirterek “daha kaç kişi ölecek” diye sordular.
Eylemde görüşlerini aldığımız bir anne; “Daha bir ay önce dünyalar güzeli kızımı toprağa verdim. Kızım ilik kanseri olmuştu. Tedavisini yaptırdık, artık düzelmişti hiçbir şeyi kalmamıştı. Aldık getirdik evimize. Aradan iki ay geçmeden hastalık tekrar etti ve iki ay içerisinde kızımı kaybettim. Bunun tek nedeni işte bu baz istasyonu. Bunun buradan kalkması için kalan iki çocuğumun da mı ölmesi gerekiyor. Ama ne yapıp edip bunu buradan kaldıracağız. Gerekirse Ankara’ya yürüyeceğiz” sözleriyle duygularını aktardı.
Annesini akciğer kanseri sebebiyle kaybettiğini söyleyen Yeşim Şahin ise; “Benim annemi kaybetmemin hesabını kim verecek. Bu baz istasyonunun kalkması için gitmediğimiz yer kalmadı ama kime gittiysek muhatabı biz değiliz yanıtını aldık. Bunun sorumluları kimse bilsinler ki ellerimiz yakalarındadır. O sorumluları bulup, bu ölümlerin hesabını vermelerini sağlayacağız” diyor
EV SAHİBİ GİTTİ BAZ DURUYOR
On yıl önce tüm uyarılara rağmen evinin çatısına baz istasyonu kurduran ev sahibi artan tepkilerin ardından evini terk etmiş. Ancak baz istasyonu hâlâ mahallenin orta yerinde. Bu yüzden Emek Mahalleliler, ev sahibine de büyük tepki gösterdiler.
Baz istasyonu kalkana kadar gerekli her türlü yola başvuracaklarını belirten mahalleliler; “Bu baz istasyonu kalkana kadar her gün bir şeyler yapacağız. Bize artık geceleri dahi uyumak yok. Ne yapıp edip bu bazı buradan kaldıracağız. Eylemlerimiz sürekli devam edecek. Eğer hiçbir sonuç alamazsak da biz kendimiz kaldıracağız bu bazı” dediler. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖLÜM SEBEBİ YOĞUN RADYASYON

Kanser sebebiyle çocuğunu kaybeden bir başka anne olan Öznur Aydın da; “Ben de üç yaşındaki kızımı iki hafta önce toprağa verdim. Dünyada eşi görülmemiş bir hastalıktı kızımın hastalığı. Dünyada sadece üç kişide görülmüş şimdiye kadar. Bütün Türkiye’deki doktorlar biliyordu kızımı. Yoğun radyasyona maruz kalmasından kaynaklıymış hastalığı. Doktorlar o bölgeyi terk edin dediler ama nereye gidelim ki? Sonuçta kaybettim kızımı. Ama başka anaların çocuklarını kaybetmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu baz istasyonunu eninde sonunda kaldıracağız” dedi.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN İSİMLERİ
Mahallede son bir yıl içerisinde ölenlerin isimleriyse şöyle;
* Ekrem Uysal 55 yaşında kanserden öldü.
* Zübeyde Uysal 50 yaşında kanserden öldü.
* Rabia Şahin 48 yaşında akciğer kanserinden öldü.
* İpek Nur Küçük 18 yaşında ilik kanserinden öldü.
* Halil Yaman 45 yaşında kanserden öldü.
* Kamil Küçük 60 yaşında kanserden öldü.
* Eda Aydın 3 yaşında kansere maruz kaldığı için öldü.
Hasan Çelik
ÖNCEKİ HABER

Emekliler ‘yeter artık’ dedi!

SONRAKİ HABER

İlk kıvılcım çaktı sıra yangında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...