22 Ekim 2009 00:00

AKP’den öğrenecek bir şeyimiz yok!

KAYSERİ Emek Gençliği, gençliği AKP’nin ‘siyaset akademisi’ni boykot etmeye ve Emek Gençliği konferanslarına katılmaya davet etti.

Paylaş

KAYSERİ Emek Gençliği, gençliği AKP’nin ‘siyaset akademisi’ni boykot etmeye ve Emek Gençliği konferanslarına katılmaya davet etti.
Dün basın toplantısı yapan Kayseri Emek Gençliği, AKP’nin ‘siyaset akademisi’ni protesto ederek, gençliği boykota çağırdı. Türkiye gençliğinin AKP’den öğreneceği hiçbir şey olmadığını söyleyen gençler adına konuşan Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ümit Kartal, “Bu akademiye kayıt yapan gençlere, Türkiye’yi, her 3 gençten 1’inin işsiz gezdiği, kitleler halinde işçilerin işini kaybettiği, ODTÜ mezunu öğretmenlerin işsizlikten dolayı intihar ettiği, KPSS birincilerinin atanamadığı, emekli bir öğretmenin açlıktan öldüğü, Erciyes Üniversitesi’nden 12 bin öğrencinin 200 lira için kimyasal deneylerde kobay olmayı tercih ettiği bir ülke haline, nasıl bir siyasetle getirdiklerini mi öğretecekler?” diye sordu.
GENÇLİKLE DALGA GEÇİYORLAR
Kartal, emekçi çocuklarının anne babalarını sendikasız, sigortasız, açlık koşullarında çalışmaya mahkum eden yasaları bir bir çıkaran AKP’nin, gençliğe, “Gelin siyaset yapmayı öğretelim” demesinin, gençlikle dalga geçmek olduğunu söyledi. Kartal, “Soruyoruz. Biz, eğitim-sağlık gibi en temel insani hakları elinden alınmış, hatta daha şimdiden bütün geleceği elinden alınarak paraya endekslenmiş gençler AKP’nin siyaset akademisinde, bunları nasıl başardıklarını mı öğreneceğiz?” diye sordu.
Kartal, kasım ayında yapacakları Emek Gençliği konferansının, kendi geleceği için siyaset yapmak isteyen tüm emekçi çocuklarına açık olacağını söyledi. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan’a ‘3 çocuk’ sorusu

SONRAKİ HABER

Domuz gribi her yerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...