23 Ekim 2009 00:00

Çocuklar okullarına kavuştu

Adana’nın Karataş İlçesi Tuzla Beldesinde servis ihalesi bahane edilerek okullarına başlayamayan 61 çocuk, okullarına devam edebilecek.

Paylaş

Adana’nın Karataş İlçesi Tuzla Beldesinde servis ihalesi bahane edilerek okullarına başlayamayan 61 çocuk, okullarına devam edebilecek. Servis ihalesinin yapılamadığı bahane edilerek geçen yıl yararlandıkları ücretsiz servis olanağından bu yıl yararlanamayan öğrenciler 1 aydır açık olan okullarına devam edemiyorlardı. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ise servis sağlamak yerine çocukları YİBO’ya göndermek için çabalamıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Adana şubesi, çocukların okula devam edecek olmalarının sevindirici olduğunu söyledi.
EĞİTİM SEN’İN GİRİŞİMİYLE ÇÖZÜLDÜ
Adana’da 61 çocuğun servis olmadığı gerekçesi ile okula devam edememesi gazetemizin manşet yaparak gündem yapması, Eğitim Sen’in çabaları ile çözüldü. Eğitim-Sen şube yönetimin girişimleri sonrasında çocuklarının servis haklarından yararlanmaları tekrar sağlandı. 15 Ekim tarihinde manşetten duyurduğumuz haber sonrasında Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçmiş ve çocukların YİBO’ya gönderilerek eğitim sorunlarının çözülmesini teklifinde bulunmuştu. Aileler çocuklarının YİBO’ya gitmesini istemediklerini ifade ederken, Eğitim-Sen Adana Şubesi ise çocukların 30 Km uzaklıktaki YİBO yerine 5 Km uzaklıktaki köy okuluna gitmelerinin daha uygun olduğunu ifade etmişti. Ayrıca Eğitim Sen Adana Şubesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2008-2009 yılında ücretsiz servis ve yemek hakkından yararlanan çocukların 2009-2010 yılında neden bu haktan yararlanamadığını sormuştu.
BİR DAHA OLMASIN
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, çocukların servis haklarının iade edilmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Devletin ve hükümetlerin öncelikli görevi eğitim hakkından mahrum kalmış çocuklarımıza eğitim olanaklarını sunmak olduğunu vurgulayan Boğa, 61 çocuğun bugüne kadar okullarına gidememesinin Milli Eğitim’in sorunu ciddiyetle ele almamasından kaynaklandığını dile getirdi. Boğa, bu tür olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini sözlerine ekledi. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Ok yaydan çıktı!

SONRAKİ HABER

Sürgünleri protesto ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...