23 Ekim 2009 00:00

KRİZ BAŞBAKANLIĞI ‘TEĞET’ GEÇTİ

KÜRESEL ekonomik krizi gerekçe göstererek asgari ücretli ve emekliler ile sıkı pazarlık yapan hükümet, Başbakanlık bütçesini yüzde 115 artırdı.

Paylaş

KÜRESEL ekonomik krizi gerekçe göstererek asgari ücretli ve emekliler ile sıkı pazarlık yapan hükümet, Başbakanlık bütçesini yüzde 115 artırdı. Diyanet’in bütçesi de bir çok bakanlığı geride bıraktı.
Hükümet, Başbakanlık bütçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel ekonomik krizi anlatırken “Teğet geçti” yorumunu geride bırakan bir artışa gitti.
YÜZDE 115 ARTTI
Başbakanlığın bütçesi yüzde 115 artarak 4 milyar liraya ulaşırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi bir çok bakanlığı geçti. 2009’da, 1.85 milyar lira olan Başbakanlık bütçesi, gelecek yıl için 4 milyar lira olarak öngörüldü. Başbakanlık bütçe kalemleri arasındaki en yüksek artış sermaye giderleri kaleminde görüldü.
DİYANET YİNE BİRİNCİ
Her yıl yüksekliğiyle tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi, bu yıl da yüzde 8’lik bir artışla yine bir çok kurum ve bakanlığı geride bıraktı. Diyanet, 2 milyar 650 milyon 530 bin liralık bütçesiyle, Cumhurbaşkanlığı, yüksek mahkemeler, MİT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji Bakanlığı gibi kurumları geçti. Diyanet’in bütçesinde personel giderleri başı çekerken, “mal ve hizmet alım gideri” olarak 77 bin 805 lira” olarak öngörüldü. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Mardin Alay komutanı görevden alındı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu protestolarla karşılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...