23 Ekim 2009 00:00

Ceylan’ın failleri yargılansın!

MALATYA Demokratik Kadın Platformu yaptığı açıklamada, Ceylan Önkol’un ölümünden sorumlu olanların açığa çıkarılarak yargılanmasını istedi.

Paylaş

MALATYA Demokratik Kadın Platformu yaptığı açıklamada, Ceylan Önkol’un ölümünden sorumlu olanların açığa çıkarılarak yargılanmasını istedi.
İHD Malatya Şubesi önünde yapılan açıklamada mumlar yakıldı ve Ceylan Önkol’un fotoğraflarının taşındı. Platform adına açıklama yapan EMEP İl Yöneticisi Arife Şahin, olay yerinde gerekli incelemeler yapılmadığına işaret etti. Görgü tanıklarının ifadeleri dikkate alınmadığını vurgulayan Şahin, “TSK Ceylan’ın ölümüne havan topunun değil, Ceylan’ın tahra ile bomba mühimmatına vurarak patlaması sonucu hayatını kaybettiği yönünde çeşitli açıklamalar yaparak olayı örtbas etmek istiyor. Şimdi başbakana soruyoruz: Bu şekilde mi anaların gözyaşlarını dindireceksiniz” dedi.
Başbakan Tayip Erdoğan’ın ,Dawos’ta İsrail Başbakan’ına, “Filistin’de, Gazze’de çocukları öldürüyorsunuz” dediğini hatırlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim ülkemizde de çocuklar öldürülüyor. 12 Yaşındaki Uğur Kaymaz, 13 kurşunla hayatını kaybetti. Enes, gaz bombası ile öldürüldüğünde henüz 7 yaşındaydı. 12-13 yaşındaki yüzlerce Kürt çocuğu, güvenlik güçlerine taş attığı ve zafer işareti yaptıkları gerekçesiyle yaşlarının iki üç katı cezalarla cezaevinde yatıyor. Küçük Ceylan havan topu ile param parça edildi. Daha birkaç gün önce Cizre’de 18 aylık Mehmet, gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Bu yaşananlar Filistinli çocukların yaşadıklarından çok mu farklı?” Kürt sorununda eşit, onurlu, kalıcı bir barışın sağlanmasını istediklerini söyleyen Şahin, Ceylan’ın ölümünden sorumlu olanların açığa çıkarılıp bir an önce yargılanmasını istedi.
(Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mehmet Uytun’un ölümüne tepki

SONRAKİ HABER

Türk’ten ortak mücadele
çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...