23 Ekim 2009 00:00

Ankara’dan destek mesajı

DTP Ankara İl Başkanlığı’nda bir araya gelen KESK Ankara Şubeler Platformu, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Barışçıl ve Demokratik Çözüm Grubu’nu ...

Paylaş

DTP Ankara İl Başkanlığı’nda bir araya gelen KESK Ankara Şubeler Platformu, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Barışçıl ve Demokratik Çözüm Grubu’nu desteklediklerini belirterek, Kürt halkının barış talebi için uzattığı eli sıkmanın tam zamanı olduğuna işaret ettiler.
Barışçıl ve Demokratik Çözüm Grubu’na destek veren İHD Ankara, KESK Ankara Şubeler Platformu, Emekçi Kadınlar Derneği, Ankara Barış Meclisi, Halkevleri, 78’liler Girişimi, Devrimci 78’liler Federasyonu, KURDİ- DER, EMEP, EHP, ESP, ÖSH, SDP, Sosyalist Parti, DSİP Ankara il örgütleri DTP Ankara İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler.
Ziyaretin ardından yapılan basın toplantısında, ortak metni okuyan İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, Kürt sorununun çözümü için önemli bir sürece girildiğine vurgu yaptı. Bu konuda önemli bir adımın atıldığına dikkat çeken Otlu, bu adımların sürekliliğinin sağlanması için devletin kendi payına düşeni yapacağını umut ettiklerini söyledi. Barış gruplarının taleplerinin Türkiye’nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldıracak, gerçekçi ve insani talepler olduğunu vurgulayan Otlu, Kürt halkının barış talebi için uzattığı eli sıkmanın tam zamanı olduğunu kaydetti.
DTP Ankara İl Başkanı Songül Erol Abdil, barışa dair umutlarının da güçlendiğini kaydetti.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öcalan’ın yanına sekiz mahkum gidecek

SONRAKİ HABER

Hükümet barış talebini görmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...