23 Ekim 2009 00:00

Emekçilerden 2010 bütçesine red

EMEKLİLER kendilerini yok sayan 2010 bütçesini protesto etti.

Paylaş

EMEKLİLER kendilerini yok sayan 2010 bütçesini protesto etti.
İzmir Caddesi’ndeki Kızılay PTT’si önünde toplanan emekliler, “Sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz” pankartı açtı. Burada konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, “Türkiye’de yaşayan diğer emekçi kesimler gibi biz emeklilerin yaşam koşulları da gün geçtikçe ağırlaşıyor. Sahip olduğumuz birçok ekonomik ve sosyal hak, yeni liberal politikalarla elimizden alındı. Yeni SSGSS ile kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan emekliler artık, ilaçlarını sağlık ocaklarında yazdıramadıkları için her ilaç yazımında yeniden muayene ücreti ödemek zorunda kalıyorlar” dedi. Beysülen, imza kampanyası başlattıklarını ve 18 Kasım’a kadar toplayacakları imzaları Meclis’e yürüyerek ileteceklerini kaydetti.
Gaziantep’te emeklilerin sorunlarının giderilmesi ve intibak yasasının bir an önce hayata geçirilmesi talebiyle imza kampanyası başlatıldı. Gaziantep’te Balıklı Parkı’nda imza standı açan Emekli-Sen, tüm halkı kampanyalarına destek vermeye çağırdı. İmza standı açılışında basına bir açıklama yapan Emekli-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mevlüt Taşdemir, bütün hükümetlerin seçim dönemleri yaklaştığında intibak yasasını gündeme getirerek emeklilerden oy almaya çalıştığını belirterek, “Umarız AKP Hükümeti de yasayı olası bir erken seçime hazırlık amacıyla gündeme getirmemiştir” dedi. (HABER MERKEZİ)

KAMU-SEN EYLEMİNDE ARBEDE ÇIKTI

KAMU-SEN’in 2010 yılı bütçesini protesto etmek için Meclis önünde yaptığı eylemde arbede çıktı. Polis, Kamu-Sen üyelerine biber gazı ile müdahale etti.
Kamu-Sen üyeleri 2010 yılı bütçesinden memur ve dar gelirlilere pay ayrılmamasına tepki göstermek için dün Meclis Dikmen Kapısı önünde toplandılar.
Kamu-Sen’liler açıklamayı cadde üzerinde yapmak isteyince arbede çıktı. Polis, yolu trafiğe kapatan Kamu-Sen üyelerini çembere aldı.
Burada konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Uluslararası büyük sermaye gruplarının ve rant çevrelerinin istekleri doğrultusunda hazırlanan 2010 yılı bütçesinde AKP, tercihlerini eğitim, sağlık, yatırım ve personel harcamalarından yana kullanmak yerine, bu giderleri kısmak yolunda kullanmıştır” dedi. İşçi, memur, emekli ve işsizlerden toplanan vergilerle oluşan bütçeden bu kesimlere harcama yapılmadığını belirten Akyıldız, vatandaşın dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Akyıldız’ın açıklamasını bitirmesinin ardından Kamu-Sen üyeleri cadde üzerinden yürümek isteyince tekrar arbede yaşandı. Polis Kamu-Sen’lilere gazla müdahale ederken, bazı sendikacıların attırdıkları sloganlarla eylem bütçe protestosundan PKK protestosuna dönüştü. Polis, Kamu-Sen’lileri yarım saate yakın Meclis önünde abluka altında bekletti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın olay yerine gelmesinin ardından polis ablukayı kaldırdı. Kamu-Sen’liler, Kocatepe’deki Konfederasyon Genel Merkezi’ne kadar sessiz bir şekilde yürüdüler. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

ŞEKERDE ÖZELLEŞTİRME MİLYONLARI AÇ BIRAKIR

SONRAKİ HABER

Dinçer: Uzlaşma olmazsa Meclis’teki yasa geçer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa