23 Ekim 2009 00:00

ŞEKERDE ÖZELLEŞTİRME MİLYONLARI AÇ BIRAKIR

ŞEKER fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepkiler sürüyor. Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, yaptığı ...

Paylaş

ŞEKER fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepkiler sürüyor. Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, yaptığı eylemle Çorum Şeker Fabrikası’na sahip çıkılması çağrısında bulundu. Eylemde, “Şeker halkından satılamaz”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganları atıldı.
EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın; “Şeker pancarı başta tarım olmak üzere hayvancılık, sanayi, ilaç, kimya, maya, gübre, yem, et ve süt sektörlerinde kullanılmaktadır. Çiftçiye en fazla gelir getiren sektördür. Ülkemize üç milyar dolar katma değer yaratmaktadır. Taşımacılı sektörüne 25 milyon ton iş hacmi sağlamaktadır. On milyon insanımızın iş ve ekmek kapısıdır” dedi. ED&F Man gibi uluslararası şeker kartellerinin, Cargill gibi nişasta bazlı şeker üreticilerinin ve kimyasal tatlandırıcıları hesapsızca kullanarak karlarını artırmak isteyen gıda üreticilerinin özelleştirmeyi istediğine dikkat çeken Aydın, “Başta ABD olmak üzere Brezilya, Meksika, Küba, Çin, Hindistan, Mısır, İran, Rusya gibi birçok ülke var güçleriyle şeker üretimini artırmayı bir devlet politikası olarak benimserken, bizde ise uluslararası büyük şirketlere peşkeş çekiliyor” dedi. Şekerin stratejik ürünler arasında yer aldığını belirten Aydın, özelleştirme ile Türkiye’nin dünya şeker sektöründeki yerinin yok edilmek istendiğini, şeker ithal eden ülke haline getirilmek istendiğini kaydetti.
Çorum Şeker Fabrikası’nın satılmasına ve kapatılmasına karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulunan Aydın, “Şekere, şeker fabrikalarına sahip çıkmak ülkemizin bağımsızlığına da sahip çıkmaktır” dedi. Açıklamanın ardından halka ‘Şeker fabrikaları halkındır satılamaz’ başlıklı bildiriler dağıtıldı. (Çorum/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emekçileri karşı karşıya getiriyorlar

SONRAKİ HABER

Emekçilerden 2010 bütçesine red

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...