23 Ekim 2009 00:00

Emekçileri karşı karşıya getiriyorlar

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, Demiryol-İş Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş’i provokasyon yaratmakla suçladı.

Paylaş

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, Demiryol-İş Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş’i provokasyon yaratmakla suçladı. Öndeş’in ve onun kışkırttığı işçilerin BTS üyesi demiryolu çalışanlarına hakaret ettiğini ve fiili saldırıda bulunduğunu kaydeden Akıl, yaşananları kınadı.
Olayla ilgili basın açıklaması düzenleyen Yunus Akıl, saldırı olayının önceki gün Gaziantep-Nizip arasında demiryolu yenileme çalışmaları sırasında yaşandığını bildirdi. Saldırı üzerine demiryollarında örgütlü BTS, Türk Ulaşım-Sen, Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası ve Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği’nin açıklama yapmak istediğini aktaran Akıl, açıklaması sırasında Nurettin Öndeş’in kışkırtmasıyla Demiryol-İş üyesi işçilerin basın açıklaması yapmak isteyenlere taşlı saldırıda bulunduğunu söyledi.
Saldırının hesabının yasal olarak sorulması için takipçi olacaklarına dikkat çeken Akıl, “Yol personeliyle birlikte hizmet üreten, aynı karavanayı paylaşan işçi arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için TCDD yönetiminden hesap sorması gerekenler, adeta işçi memur ayrımını körüklercesine demiryolcuların gözü önünde arkadaşlarımıza küfürler savurmuş, arkadaşlarımızı tehdit etmiş, bununla da yetinmeyerek arkadaşlarımıza şiddet uygulayarak darp etmişlerdir” dedi.
Yaşananları “çalışanları karşı karşıya getirme uğraşlarının bir parçası” olarak nitelendiren Akıl, bu saldırıların 153 yıllık demiryolu geleneğiyle bağdaşmadığını, etik olmadığını, insanlık dışı olduğunu dile getirdi. (Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten Kent AŞ işçilerine destek

SONRAKİ HABER

ŞEKERDE ÖZELLEŞTİRME MİLYONLARI AÇ BIRAKIR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...