23 Ekim 2009 00:00

Gökçek Gerede Projesi’ne döndü

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Gerede Suyu Projesi’ni “Su önceliğimiz değil” diyerek iptal ederek...

Paylaş

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Gerede Suyu Projesi’ni “Su önceliğimiz değil” diyerek iptal ederek, Ankara’yı Kızılırmak’ın sağlık açısından tartışmalı suyuna mahkum eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, şimdi neden Gerede Projesi’ne döndüğünü sordu.
DSİ’nin 1995 yılında Ankara’nın içme ve kullanma suyu temini için hazırladığı Gerede Suyu Projesi, 2004 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek tarafından “Önceliğimiz su değil, metro” denilerek iptal edilmişti. Ancak daha sonra Ankara’da yaşanan su sıkıntısı 3 günlük kesintilere kadar varınca, Gökçek, Gerede Projesi’nden çok daha maliyetli Kızılırmak Suyu Projesi’ni başlatmıştı. Sağlık ve meslek örgütlerinin tepkilerine kulak tıkayan Gökçek, Kızılırmak Suyu’nu gizlice şebekeye vermeye başlamış; kısa bir süre sonra da mevcut barajlar dolduğu gerekçesiyle Kızılırmak Suyu’nu kullanmayacaklarını açıklamıştı.
Ancak Gökçek’in “Önceliğimiz metro” diyerek reddettiği Gerede Projesi’nin başlaması için Ankara Büyükşehir Belediyesi yeniden karar alarak, projenin yapımını üstlenmesi için DSİ’ye başvurdu.
‘GÖKÇEK GÖREVDEN ALINSIN’
Dün TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, Yüksel Caddesi’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Projenin iptalinin üzerinden geçen beş yıl içerisinde metro inşaatında bir ilerleme olmadığına dikkat çeken Çetin, tüm itirazlara rağmen 1 milyar TL’den fazla para harcanarak yapılan Kızılırmak Projesi’nin çöp kutusuna atıldığını söyledi.
Ali Çetin, kaynakların boşa harcanmasına yol açan Melih Gökçek hakkında soruşturma izni verilerek, görevden alınmasını talep etti. Çetin, hükümete de “Gökçek’in günahlarını örterek suça ortak olmayın” diye seslendi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mimar, mühendisler işsizliği tartışacak

SONRAKİ HABER

Kolu kırıldı, hastanede öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...