23 Ekim 2009 00:00

Mimar, mühendisler işsizliği tartışacak

TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı’nın Ankara Yerel Kurultayı’nda, mühendis, mimar ve şehir plancıları işsizliği masaya yatıracaklar.

Paylaş

TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı’nın Ankara Yerel Kurultayı’nda, mühendis, mimar ve şehir plancıları işsizliği masaya yatıracaklar. Yarın İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda yapılacak kurultayda alınacak sonuçlar, 14-15 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek merkezi kurultaya taşınacak.
Ankara’daki yerel kurultayda, ücretli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamında karşılaştığı sorunların tespiti ve çözüm yolları tartışılıp; krizin çalışanlara, mühendis, mimar ve şehir plancılarına yansıması, sektörel ve bölgesel etkilerinin incelenmesi; TMMOB örgütlülüğünün yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi, kamu ve özel sektördeki mühendis, mimar, şehir plancılarının sendikalaşması konusunda duyarlılık yaratılması hedefleniyor.
“Ücretli mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamını belirleyen yasalar, çalışma koşulları, asgari ücreti ve ücret, özlük hakları ve iş güvencesi”, “İşsizliğin ve güvencesizliğin mühendis, mimar ve şehir plancıları üzerinde etkileri”, “Çalışma Yaşamında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, “Kapitalizmin dünyadaki ekonomik krizi ve etkileri”, “Özelleştirmenin mühendis, mimar ve şehir plancıları üzerindeki etkileri”, “Anadolu’da ve Ankara’da mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdamı ve çalışma koşulları”, “Ücretli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütlenmesi”, “Ücretli çalışan ve işsiz kadın mühendis, mimar ve şehir plancılarını çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri” konulu atölye çalışmaları ve sonuçları, Ankara Yerel Kurultayı’nda tartışmaya açılacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

GÖZALTINDA İŞKENCE İDDİASI

SONRAKİ HABER

Gökçek Gerede Projesi’ne döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...