24 Ekim 2009 00:00

GMİS ‘100 Bin Kişiydiler’i kutladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak, Metin Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “100 bin kişiydiler” isimli belgesel...

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak, Metin Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “100 bin kişiydiler” isimli belgesel filmin Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alması nedeniyle filme emeği geçenleri kutladı.
Muslu’nun açıklaması şöyle; “Yönetmen-Fotoğrafçı Metin Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı, Büyük Madenci Grevi ve Büyük Ankara Yürüyüşü’nü anlattığı “100 Bin Kişiydiler” isimli belgesel filminin Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi İlk Belgesel Ödülü”nü almış olması nedeniyle filme emeği geçenleri kutluyoruz.
Zonguldak’ın ve maden işçisinin ülkemiz demokrasi tarihine ve işçi hareketine katkılarının, belgesel filme dönüştürülmesi hakettiği ilgiyi görmüş, bu destansı tarihin her kesime anlatılması “Madenci Feneri” gibi dünyaya ışık tutmuştur.”
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Herkesin konuştuğunu anlatma cesareti

SONRAKİ HABER

İki Dil Bir Bavul’u İbrahim abi anlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...