24 Ekim 2009 00:00

Avrupa Barış Grubu 28 Ekim’de geliyor

Kandil ve Mahmur’dan gelen 34 kişilik barış grubunun ardından, Avrupa’dan gelecek olan 15 kişilik grupta 28 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da olacak.

Paylaş

Kandil ve Mahmur’dan gelen 34 kişilik barış grubunun ardından, Avrupa’dan gelecek olan 15 kişilik grupta 28 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da olacak. Düsseldorf’tan uçağa binecek olan Avrupa barış grubunun saat 15.00’de Atatürk Havalimanı’nda olması bekleniyor. 35 kurum ve siyasi partinin oluşturduğu Barış ve Demokratik Çözüm Platformu, grubu konvoyla karşılayacak. Aynı gün sabah 10.00’da Kazlıçeşme’de bir şölen düzenlenmesi planlanıyor.
Barış ve Demokratik Çözüm Platformu dün DTP İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Platformu oluşturan 35 kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Ortak basın metninde CHP ve MHP’nin açıklamaları “barış düşmanı cephe” olarak nitelendirildi ve “asıl tehlike barış elçilerini karışlayanların bayramı değil, bu bayramı yasa çevirmeye çalışan iç savaş kışkırtıcılığıdır” denildi.
Medyanın da barışın tarafında olması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Çözümü isteyen tüm kesimlere düşen görev açıktır; ellerinde çiçeklerle, düğün, bayram havasında gelenleri karşılamak” denildi. Yazar Vedat Türkali’nin, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı basın toplantısına gönderdiği mesajın okunmasının ardından söz alan DTP İl Başkanı Mustafa Avcı, 28 Ekim Günü etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi. Saat.10.00 itibariyle Kazlıçeşme’de bir şölen düzenleneceğini belirten Avcı, grubu konvoyla karşılayacaklarını ancak DTP olarak araçların “makul” bir sayıda olması içim çalışacaklarını söyledi. “Ancak DTP bu etkinlikleri düzenleyen örgütlerden sadece biridir. Biz ilçe örgütlerimize makul bir sayı belirlemelerini söyleyeceğiz ancak kendi arabasıyla havaalanına gelmiş bir insana da geri dön diyemeyiz” dedi. Avcı, Kazlıçeşme için ise bir sınırlama olmadığını söyledi. Avcı TSK’nın ve hükümet temsilcilerinin Habur’dan giriş yapan barış grubunun Diyarbakır’da yüz binler tarafından karşılanmasını eleştirmelerine de tepki göstererek, “Kürt halkı değerlerine ilk defa sahip çıkmıyor. Halk bir umut görmüştür. DTP hedef tahtası haline getirilmek isteniyor” dedi.


GÜLER: KARŞILAMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, domuz gribi salgını süreciyle ilgili bilgilendirme yapmak için düzenlediği basın toplantısına katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, Avrupa’dan gelecek Barış Grubu’na ilişkin soruya “Bize henüz böyle bir müracaat olmadı. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Bunu aklınızdan çıkartın. Böyle bir tablonun İstanbul’da yaşanmasına asla izin vermeyiz”dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

YENİGÜN

SONRAKİ HABER

HSYK’dan Habur’daki sorgulamaya inceleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa