24 Ekim 2009 00:00

Süreçten geri dönülmesin

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiye gelen 34 kişilik Barış Grubu’nun sorgulanması sürecine yönelik eleştirilere, düzenlediği basın açıklamasıyla cevap verdi.

Paylaş

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiye gelen 34 kişilik Barış Grubu’nun sorgulanması sürecine yönelik eleştirilere, düzenlediği basın açıklamasıyla cevap verdi. Cizre’de yapılan ve 15 avukatın da hazır bulunduğu basın açıklamasında, Elçi, soruşturma dosyasına bakan hakim ve savcıların soruşturulması için HSYK’yı göreve çağıran İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın’ı kınadı. Elçi, gelinen nokta geri dönüşün olmaması gerektiğini belirterek, herkesi daha hassas ve duyarlı olmaya çağırdı.
Cizre Adliye Sarayı’nda yapılan açıklamada Nuşirevan Elçi, Grupların ifade verme sürecini anlattı. Yapılan açıklamalarda mahkemenin sorgu zaptı okunmadan ve mahkemenin gerekçesi sağlıklı değerlendirilmeden yapıldığını hatırlatan Elçi, “Sorguyu yapan mahkeme zan altında bırakılmaya çalışılmakta ve çatışmalı ortamın bitmesini istemeyenlertarafından kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır” dedi.
21 Ekim’de Habertürk Televizyonuna beyanat veren İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın’ın kendi görev ve sorumluluğuna yakışmayacak şekilde gelen 34 kişinin soruşturma dosyasına bakan hakim ve savcıların soruşturulması için HSYK’yı göreve çağırdığını hatırlatan Elçi, Aydın’ın talebini dayandırdığı gerekçenin gerçekle bir alakası olmadığını kaydetti. Aynı çevrelerin Uğur Kaymaz dosyasına, Şemdinli Davasına, Ferhat Sarıkaya olayına, Ergenekon Davasına ve en son Ceylan Önkol olayına tepkisiz kaldıklarını kaydeden Elçi, bu çevreler için hukukun statükoculuk batağına saplandıklarını kaydetti. Gelinen süreçte geri dönüşün olmaması gerektiğini belirten Elçi, sürecin baltalanması durumunda 30 yıl geriye gidileceğine dikkat çekerek, herkesi daha duyarlı ve hassas olmaya çağırdı. (ŞIRNAK)
ÖNCEKİ HABER

Pirelli işçilerinin davası sonuçlandı

SONRAKİ HABER

YENİGÜN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa