24 Ekim 2009 00:00

Alliance One Tütün Fabrikası işçileri genel kurul çalışmalarını sürdürüyor

ALLIANCE One Tütün Fabrikası’nda çalışan Tek Gıda- İş 7 No’lu Şube üyesi mevsimlik işçiler, fabrikada çalışmadıkları dönemde yapılan sendika kongresine dahil olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

ALLIANCE One Tütün Fabrikası’nda çalışan Tek Gıda- İş 7 No’lu Şube üyesi mevsimlik işçiler, fabrikada çalışmadıkları dönemde yapılan sendika kongresine dahil olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Geçen hafta Çiğli’nin Harmandalı semtinde oturan işçilerin mahallelerinde yaptığı toplantının ardından işçiler önceki gün de Yamanlar Mahallesi’nde bir araya geldi.
22 işçinin katıldığı toplantıda söz alan Tuncay Atalay, “Şubemizin kongresi var ve bizler yaptığımız toplantılarla nasıl bir sendikacılık istiyoruz? Kongreye nasıl dahil olacağız? İmzalanan TİS bizler için ne ifade ediyor ve sözleşme sürecine nasıl katılabiliriz? Bütün işçilerin yaşadığı sorunların yanı sıra işyerimizde mevsimlik çalışmadan kaynaklanan sorunlar var bunları nasıl aşarız? Sorunları nasıl en aza indiririz? Bunları tartışmalıyız” diye konuştu.
ADAY OLMAK HAKLARI
Toplantıya katılan işçiler de şunları söyledi; “Bizden bir ayda 3 gün bile çalışsak 1 günümüz sendikaya aidat olarak kesiliyor. Madem üyeyiz sendika bizim örgütümüz, sendika kongrelerinin işçiler fabrikada çalıştığı dönemlerde yapılması gerekir. Geçen kongrede biz yine çalışmıyorduk, çalışan az sayıda işçi vardı onlar aracılığı ile baştemsilciye bizde gelip delege seçiminde oy kullanmak istiyoruz dedik bize engel oldu. Çalışmayan üyeler oy kullanamaz dedi. Ama sonradan öğrendik ki bütün sendikacılar, mevsimlik işçiler çalışmadığı dönemde de sendika üyeliği devam ettiği için oy kullanma ve aday olma hakkı vardır diyor. Temsilciyi zaten işçi seçmiyor. Hatta işçilerin temsilciler içerisinde istediği tek temsilci Şeriban adlı temsilciydi. Onu da sendika görevden aldı. İşçiler 650 imza topladı temsilcimizi istiyoruz diye ama dinleyen olmadı. İşyeri temsilcilerini işyerine sandık koyarak işçiye seçtirmeliyiz” dediler.
Daha önceki toplantıda olduğu gibi Yamanlar Semtinde yapılan toplantıda da işyerindeki en önemli sorunlar olarak şunlar sıralanmıştı: Ücret farklılığı ve eşit işe eşit ücret uygulanmaması, mevsimlik çalışma sürelerinin giderek azalması ve zaman zaman yapılan kısa süreli küçük üretimlere işçi çağrılmasında adaletsizliklerin olması, çalışmadıkları sürelerde hasta işçilerin hastanelerden sigortalı olarak hizmet alamaması. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YENİ DÜNYA

SONRAKİ HABER

İşçi memur el ele genel greve!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...