24 Ekim 2009 00:00

Planda var gerçekte yok

Mahallelerinde okul yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısının aşındıran Mamak Şahintepe halkının başlattığı imza kampanyasına ilgi yoğun.

Paylaş

Mahallelerinde okul yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısının aşındıran Mamak Şahintepe halkının başlattığı imza kampanyasına ilgi yoğun. Okulun yapılması planlanan arazide kamulaştırma işlemleri sürdüğü için yapılmadığı gerekçesine inanmayan mahalleli, okullarına kavuşana kadar mücadele etmekte kararlı. Kampanyaya mahalledeki yöre dernekleri ve muhtar da destek veriyor.
Başkentin göbeğinde 20 bini aşkın nüfusuna rağmen tek bir ilköğretim okulu bile bulunmayan Mamak’ın Şahintepe Mahallesi’nde okulun bir an önce yapılması talebiyle başlatılan imza kampanyası devam ediyor. İmza kampanyasına destek veren mahallelilerle görüştük.
8 aydır Şahintepe’de oturan Hülya Kocakaya 6 yaşındaki çocuğunu mahallesinden uzak bir yere göndermek istemediğini söyledi. Bu nedenle imza kampanyasına destek verdiğini belirten Kocakaya, mahalleye acilen bir okul yapılmasını talep etti.
Şakir Seçer de imza kampanyasına gösterilen ilgiden memnun. Çocukların uzak semtlerdeki okullara gitmek zorunda kalmasının aileleri de olumsuz etkilediğini belirten Seçer de, ilköğretim ve lise yapılması için ayrılan arazilere bir an önce okul inşa edilmesi gerektiğini söyledi.
YILLAR GEÇİYOR, OKUL YAPILMIYOR
Çorum İmatlılar Köy Derneği Başkanı Süleyman Eryılmaz, 20 yıldır Şahintepe’de oturuyor. Mahallede oturan çocukların uzun yıllardır başka bölgelerdeki okullara gitmenin zorluğunu çektiğini anlatan Eryılmaz, okul servisi ve ulaşımla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle kampanyaya destek verdiklerini dile getirdi.
Filiz Çetinkaya’da servise verecek paraları olmadığı için çocuklarının okula giderken çok zorlandığını anlattı. İmza kampanyasının komşularından duyarak destek vermeye karar verdiğini ifade eden Çetinkaya, kendisi de komşularıyla beraber imza toplayacağını belirtti.
TÜM MAHALLELİ SEFERBER
İki dönemdir Şahintepe Mahallesi’nde Muhtarlık görevini yürüten Hüseyin Aslan 30 yıldır Şahintepe’de ikamet ediyor. Mahalleye okul yapılması için her yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe istekte bulunduğunu anlatan Aslan, dilekçelerle bu işin bir yere varamayacağını anladığı için imza kampanyası başlatıldığını söyledi. Şimdiye kadar 5 bine yakın imza toplandığını belirten Aslan, tüm mahalleli ve yöre derneklerini seferber ettiklerini ifade etti.
(Ankara/EVRENSEL)
İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

Belediye öğrencilere otobüsü çok görüyor

SONRAKİ HABER

İş kazalarına yüzlerce kurban!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa