24 Ekim 2009 00:00

İstanbul Emniyeti suikastı biliyordu

Dink cinayetinde ihmali bulunan isimler arasında yer alan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul ile Trabzon istihbarat birimleri arasındaki koordinatörlük görevinin kendisine ait olduğunu...

Paylaş

Dink cinayetinde ihmali bulunan isimler arasında yer alan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul ile Trabzon istihbarat birimleri arasındaki koordinatörlük görevinin kendisine ait olduğunu ve İstanbul Emniyeti’nin cinayet ihbarlarını bildiğini itiraf etti. “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” kitabından ötürü 32 yıl hapis istemiyle yargılanan gazeteci Nedim Şener’in duruşmasında konuşan Yılmazer, davanın müştekileri (şikayetçi) arasında.
3 ayrı davada toplam 32 yıl hapis cezası istenen Şener’in, “Terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla yargılandığı davanın 2’nci duruşması, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
‘İSTİHBARAT İSTANBUL EMNİYETİNE GİTTİ’
Yılmazer, 2005-Mart 2007 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirtti. Güvenlik önlemi alma yetkisi olmadığını söyleyen Yılmazer, bunun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün görevi olduğunu dile getirdi. Yılmazer, “İstanbul ve Trabzon istihbarat birimleri arasındaki koordinatörlük görevi benimdir. Trabzon istihbaratının bilgisi, İstanbul istihbaratına gitmiştir” dedi.
‘AKYÜREK’İN GÖREVDEN ALINMASI’
Duruşmada konuşan Şener, davanın şikayetçileri arasında yer alan, cinayet döneminde Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ramazan Akyürek’in görevden alınmasının, iddialarını doğruladığını belirtti. Şener ve avukatı, kitapta yer alan bilgilerin, dava dosyasında ve basında yer alan Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu’ndan alındığına dikkat çekti. Duruşma, 16 Aralık 9.45’e ertelendi.
Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, “Akyürek’in görevden alınması olması gereken, gecikmiş, doğru bir adım. Dink cinayetinin aydınlanması için Ali Fuat Yılmazer ve Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Fuat Sarı’nın durumunun yeniden değerlendirilmesi gerekir” dedi.
Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Dink ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli de duruşmayı izledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

14 yıllık dava verem etti!

SONRAKİ HABER

O belge savcılıkta mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...