25 Ekim 2009 00:00

Sendikalaşan işçiler biraraya geldi

SENDİKAL çalışma yürüttükleri için işten atılan Sabiha Gökçen Havaalanı, Sinter Metal ve Esenyurt Belediyesi işçileri ortak eylem yaptı.

Paylaş

SENDİKAL çalışma yürüttükleri için işten atılan Sabiha Gökçen Havaalanı, Sinter Metal ve Esenyurt Belediyesi işçileri ortak eylem yaptı.
Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen işçiler, “Yaşasan sınıf dayanışması”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Sendika hakkımız engellemez” sloganları attılar.
Hava-İş, Birleşik Metal-İş ve Belediye-İş üyesi işçiler, sendikal çalışma önündeki engellerin kaldırılmasını talep ettiler. Sabiha Gökçen Havaalanı işçileri adına konuşan Reyhan Kadirhan, Sabiha Gökçen, Sinter Metal, Esenyurt Belediyesi işçileri olarak işten atmaları, hak gasplarını protesto ettiklerini söyledi. Kadirhan, “Bizler anayasal hakkımızı kullandığımız için işten atıldık. Anayasal hakkı kullanmak bu ülkede suç. Ama biz işimizi geri kazanacağız, ekmeğimizi geri alacağız” diye konuştu. Kadirhan’ın konuşmasının ardından sendika hakları için direnen işçilerde birer konuşma yaptı. Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, bu eylemin bir ilk olduğunu, bundan sonra da ortak eylemler yapacaklarını kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Buca Belediyesi işçileri alacaklarını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...