25 Ekim 2009 00:00

Görme engelliler imza hakkı için yürüdü

TÜRKİYE Görme Engelliler Derneği üyeleri, Borçlar Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle imza haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek için Sultanahmet’ten Sirkeci’ye kadar yürüdü.

Paylaş

TÜRKİYE Görme Engelliler Derneği üyeleri, Borçlar Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle imza haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek için Sultanahmet’ten Sirkeci’ye kadar yürüdü.
Borçlar Kanunu’nda yapılan değişiklikle imza haklarının ellerinden alındığını belirten görme engelliler, yasanın bir an önce değiştirilmesini istedi. Sultanahmet Adliyesi önünde toplanan Türkiye Görme Engelliler Derneği üyeleri “İmza onur haysiyet imza şeref hürriyettir, İmza gözle değil elle atılır” yazılı dövizler açarak “imza bizim onurumuzdur, Meclis şaşırma sabrımızı taşırma” şeklinde sloganlar attı. Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Ahmet Cantürk 15 Ekim Beyaz Baston Körler Günü’nde engellilerle ilgili olumlu yönde bir şeylerin değişmesini beklerken, Meclis’teki değişiklikle büyük şok yaşadıklarını söyledi. Değişiklikle birlikte görme engellilerin imzalarının geçerliliğine son verildiğini ve vesayet altına sokulduğunu belirten Cantürk, “ Artık görme engelliler imza attıkları her belgeyi notere tasdik ettirecek. Noterler bu belgeyi tasdik etmek için 2 şahit isteyecek. En basitinden bir mal alıp senet imzaladığımızda dahi şahit gerekecek. Bu durum görme engellilerin başkalarının vesayeti altına girmesi anlamına geliyor” diye konuştu.
2005 yılında kaldırılan düzenlemenin yeniden getirildiğini kaydeden Cantürk, “Kime ne yaptık da tecrit edildik? Bizi başkalarının idaresine teslim eden diktatöryel anlayışı reddediyoruz. Yasanın topyekün oylanmasından önce değişiklik yapılmasını istiyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından görme engelliler Sirkeci Postahanesi’ne yürüyerek taleplerinin yer aldığı mektupları milletvekillerine gönderdi.
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

Lütfiye Kaçar nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...