26 Ekim 2009 00:00

Mersin’de kardeşlik gecesi

Hayat Televizyonu Dayanışma Gecesi, Mersin’de son yılların en görkemli etkinliğine sahne oldu. 3 bini geçkin insan, kardeş halkların kardeş türkülerini bir ağızdan söyledi.

Paylaş

Hayat Televizyonu Dayanışma Gecesi, Mersin’de son yılların en görkemli etkinliğine sahne oldu. 3 bini geçkin insan, kardeş halkların kardeş türkülerini bir ağızdan söyledi. Gecede sahne alan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (Kardeş Türküler), katılanları 4 ayrı dilde barış umutlarıyla selamladı. Tüm şarkıların barış ve kardeşliğe adandığı gecede, Hayat Televizyonu’nun işçi ve emekçiler için önemine vurgu yapıldı.
‘Hayatımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz’ şiarıyla Atatürk Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinliğe, KESK, DİSK ve Türk-İş’e bağlı 11 sendika ile çok sayıda emek ve demokrasi kurumu destek verdi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Hayat TV kurucularından Halil İmrek, halkın kendi sorunlarını yayınlayan ve bunların çözümünde önemli bir araç olan Hayat TV’nin önemine değindi. Halil İmrek, Hayat TV’nin toplumun ilerici güçleriyle birlikte binlerce işçi ve emekçinin katkılarıyla kurulduğunu ifade etti. Hayat TV’yi kurmak kadar yaşatmanın da önemli olduğunu vurgulayan İmrek, “Hayat TV milyonerlerin değil, milyonların” dedi.
Etkinliğe destek veren kurumlar adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Antmen ise kazanılmış hakların korunması ve yeni hakların kazanılması için yürütülen mücadelede Hayat TV’ye büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Sendikaların anayasal haklarının kullandırılmadığı bir süreçten geçildiğini belirten Antmen, KESK’e yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaları örnek gösterdi. Grev ve toplusözleşme haklarının hükümet tarafından reddedildiğine dikkat çeken Antmen, “Biz bu haklarımıza dayanarak bir uyarı grevi yapacağız. Hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanacağız. Bu nedenle Hayat TV’ye ve siz halkımıza çok görevler düşüyor. Sizlerin de desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.
HALKLARIN KARDEŞ TÜRKÜLERİ
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kardeş Türküler, izleyicileri Türkçe, Kürtçe, Romanice ve Arapça yaptıkları konuşmalarla selamladı. ‘Barış ve kardeşlik için şarkılar’ söylediklerini belirten Kardeş Türküler solisti Feryal Öney, “Bizi Mersinlilerle buluşturduğu için Hayat TV’ye çok teşekkür ederiz” dedi. Pek çok dilde söyledikleri türkülerin yanı sıra beyaz kıyafetleriyle de barış mesajı veren Kardeş Türküler, etkinliğe katılanlara coşkulu bir gece yaşatmış oldu. Etkinlik, yüzlerce insanın çektiği halaylarla son buldu. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kazdağları yine altın için kazılıyor

SONRAKİ HABER

Ekmekler taştan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...