26 Ekim 2009 00:00

Kazdağları yine altın için kazılıyor

Çevreciler ve yöre halkının tepkileri üzerine bir süredir ara verilen Kazdağları’ndaki altın madeni arama faaliyetleri tekrar başladı.

Paylaş

Çevreciler ve yöre halkının tepkileri üzerine bir süredir ara verilen Kazdağları’ndaki altın madeni arama faaliyetleri tekrar başladı. Teckcominco Fronteer Arama ve Madencilik Şirketi, Kazdağları’nın eteklerindeki Muatlar Köyü yakınları ile kuzey yamaçlardaki Söğütler Köyü yakınlarında sondaj çalışmaları başlattı.
Türkiye’nin en büyük oksijen kaynağı ve ekosistemi olan Kazdağları’nda bir süredir ara verilen altın arama faaliyetlerine tekrar başlandığı öğrenildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, çevreciler ve yöre halkının tepkileri üzerine ara verilen çalışmalar önceki gün tekrar başladı. Teckcominco Fronteer Arama ve Madencilik Şirketi, Kazdağları’nın kuzey yamaçlarında yer alan Bayramiç İlçesi’ne bağlı Muratlar Köyü ile Çan İlçesi’ne bağlı Söğütalan Köyü yakınlarında sondaj çalışmaları başlattı. Yöre halkının tepkisini bilen şirketin sondaj çalışmaları yapılan alanda gerçekleştirilmesi gereken ağaç kesimlerini ve yol açma çalışmalarını gece yaptığı belirtildi.
Bu arada haberi duyan Kazdağlarını Koruma Girişimi üyeleri, çevreciler ve yöre halkının da çalışmalara ilişkin toplantılar yaptığı ve önümüzdeki günlerde Kazdağları’nda yeni bir mücadele örgütlenerek, etkinlikler yapılacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

Mersin’de kardeşlik gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...