26 Ekim 2009 00:00

Stajyer ve genç avukatlar toplandı

STAJYER ve genç avukatlar “Savunmaya Kendi Haklarımızdan Başlayalım” diyerek gerçekleştirdikleri forumda avukatlık mesleğinde gerçekleştirilmek istenen ...

Paylaş

STAJYER ve genç avukatlar “Savunmaya Kendi Haklarımızdan Başlayalım” diyerek gerçekleştirdikleri forumda avukatlık mesleğinde gerçekleştirilmek istenen mesleki dönüşüm, ağır çalışma koşulları, etik kuralların yok olması, sosyal güvencesiz çalışma gibi stajyer ve genç avukatların sorunlarını ve neler yapabileceklerini konuştular.
Petrol-İş Konferans salonunda gerçekleştirilen forumda konuşan stajyer avukat Sevilay Canik, stajla ilgisi olmayan işlerde düşük ücretle çalıştırıldıklarını belirtti.
“Mesleki Dönüşüm” konusu üzerine söz alan Pınar Akdemir ise avukatlık mesleğinin mimarlık, doktorluk mesleklerinde olduğu gibi insani ve toplumsal özelliklerini kaybedip piyasaya göre yapılandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Akdemir de çözüme ulaşmanın birlikte mücadeleden geçtiğine inananlardan.
AVUKAT OLMAK İÇİN PARA ÖDÜYORLAR
İstanbul Barosu’ndan söz alan Ceren Tuğrul, genç ve stajyer avukatların örgütlenme nedenlerinin ekonomik, sosyal haklarını elde etmek, sınıfsal farkındalığı sağlamak ve örgütlenme bilincini geliştirmek olduğunu belirtti. Stajyer avukatlardan alınan staj kayidesine değinen Ender Kendirli ise Ankara Barosunun kendilerinden aldıkları 600 lirayı staj eğitim merkezine harcadığını ifade etti. Türkiye’nin hiçbir ilinde Ankara Barosu kadar yüksek staj kayidesi alınmadığını söyleyen Kendirli, avukatlığın para ile alınan bir meslek haline getirilmesine ve piyasalaştırılmasına karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.
Forumun ardından açıklanan sonuç bildirgesinde, Piyasalaşmaya Karşı Avukatlar Platformu’nun 1 Kasım’da Meclis önünde yapacağı basın açıklamasına katılım çağrısı yapılırken, çalışmaların bundan sonra “Stajyer ve Genç Avukatlar Platformu” adıyla sürdürülmesine karar verildi.
ÖNCEKİ HABER

İkinci El, dünyaya açıldı

SONRAKİ HABER

Ekimde söz usta cazcılardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...