26 Ekim 2009 00:00

İkinci El, dünyaya açıldı

“Elemiyoruz, Ellemiyoruz” sloganıyla yola çıkan ve daha önce en az bir kısa film festivalinden elenmiş filmlerin katılabildiği “2. El Kısa Film Festivali”, yoluna sınırları aşarak devam ediyor.

Paylaş

“Elemiyoruz, Ellemiyoruz” sloganıyla yola çıkan ve daha önce en az bir kısa film festivalinden elenmiş filmlerin katılabildiği “2. El Kısa Film Festivali”, yoluna sınırları aşarak devam ediyor. Uluslararası bir statüye kavuşan, “2. El Kısa Film Festivali”, 1-7 Mart 2010 tarihleri arasında dördüncü kez sinema severlerle buluşacak.
Eve hüsranla dönen kısa film tutkunlarının yüzünü güldüren “2. El Kısa Film Festivali”, 2010 yılında 4. yaşını kutlayacak. 2010’un Mart ayında uluslararası bir kimlikle izleyenlerin karşısına çıkacak olan festival, kısa film severleri dünya çapında film ve yönetmenlerle buluşturacak. Festival, uluslararası gösterim ve çalıştaylarıyla dikkat çekerken, sıra dışı ve kaliteli etkinlikleriyle de diğer festivallerden ayrılacak. Yönetmen, yapımcı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan seçkin jüri üyelerine dünya çapında ün yapmış isimleri de katacak olan festival, katılımcılara bu değerli konuklarıyla yine film yorumlarını paylaşma fırsatı sunacak. “2. El Kısa Film Festivali”, 1-7 Mart 2010 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.
ATÖLYELER BU AY BAŞLIYOR
“2. El Kısa Film Festivali” gösterimlerinin öncesinde, “kısacıları” atölyelere toplayacak. Festival kapsamında bu yıl, Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından organize edilen; İstanbul’dan Nilüfer Açıkalın ve Tan Tolga Demirci, Ankara’dan Thomas Balkenhol gibi ünlü isimlerin eğitmen olarak katılacağı atölye programı, 31 Ekim’de başlayacak. 5 temel başlık altında gerçekleştirilecek atölye programı, 5 hafta boyunca sürecek.
Tan Tolga Demirci, “Kısa Film Hakkında Her şey“ başlıklı çalışmasında, “Sinemada biçim ve içeriği oluşturan kodlar, alt metin oluşturma pratikleri, film okuma teknikleri ve kısa film nasıl çekilir?” konularını anlatacak. Nilüfer Açıkalın da “Doğaçlama Oyunculuk, Oyuncu Yönetimi ve Diksiyon Eğitimi” verecek.
“Başarılı ve Yaratıcı Senaryonun Sırları”, “Thomas Balkenhol ile Kurgu ve Film Müzikleri” ve “Tan Tolga Demirci ile Kısa Film Uygulamaları” ise atölyenin diğer başlıkları. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

G. ZEKİ DOĞAN MAHALLE MECLİSİ TOPLANDI

SONRAKİ HABER

Stajyer ve genç avukatlar toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...