26 Ekim 2009 00:00

Operasyonlar da ölümler de devam ediyor

Pakistan ordusunun Güney Veziristan’da devam eden operasyonunda 15 Taliban militanının öldürüldüğü bildirildi. Ordunun yayımladığı bildiride, son 24 saat içinde...

Paylaş

Pakistan ordusunun Güney Veziristan’da devam eden operasyonunda 15 Taliban militanının öldürüldüğü bildirildi. Ordunun yayımladığı bildiride, son 24 saat içinde, güvenlik güçlerinin Güney Veziristan’daki operasyonlarında 15 militanın öldürüldüğü, operasyonda bir askerin öldüğü, üçünün de yaralandığı belirtildi.
Pakistanlı güvenlik yetkililerine göre ordu, Taliban için kilit önemde bir kalesi olan Güney Veziristan’daki Kotkai kentini ele geçirdi. Üç gün süren bombardımanın ardından askerlerin kente girdiği söylendi.
Pakistan Talibanı’nın lideri Hakimullah Mehsud’un memleketi olan Kotkai, ordunun geçen hafta başlattığı Güney Veziristan saldırısında yoğun çatışmalara sahne oldu.
Gazetecilerin bölgeye girmesine izin verilmiyor; bu yüzden, ulaşan haberleri bağımsız kaynaklardan doğrulatma olanağı da bulunmuyor.
SİVİL ÖLÜMLERİ ARTABİLİR
Bölgedeki sivillerin durumu kaygılara neden oluyor. Ordudan yapılan açıklamada, 100 bin sivilin bölgeyi terk ettiği belirtildi. Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Güney Veziristan’da süren çatışmalar yüzünden ölen sivillerin sayısının önemli oranda artmasından kaygı duyduğunu açıkladı.
Örgütün Güney Asya’daki operasyonlarını yöneten Jacques de Maio, yardım kuruluşu çalışanlarının, Pakistan ordusunun militanlara saldırdığı bölgeye erişim imkanı olmadığını söyledi.
BAŞBAKAN PAKİSTAN’DA
Bu arada resmi temaslarda bulunmak için Pakistan’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan – Türkiye CEO Formu’nda yaptığı konuşmada iki halkın tarih boyunca dar günlerinde de mutlu günlerinde de hep bir ve beraber olduklarını söyledi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Tersane işçileri komite kurdu

SONRAKİ HABER

İngiltereliler ‘İşgale hayır’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...