26 Ekim 2009 00:00

Kent AŞ işçileri CHP’ye öfkeli

CHP’li Karşıyaka Belediyesi tarafından işten atılan ve geldikleri Abdi İpekçi Parkı’nda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekillerinden...

Paylaş

CHP’li Karşıyaka Belediyesi tarafından işten atılan ve geldikleri Abdi İpekçi Parkı’nda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekillerinden randevu bekleyen Kent AŞ işçileri, CHP’ye tepkililer. Parkta görüştüğümüz işçilerden CHP delegesi olanlar duyarlılık bekliyorlar, aksi halde farklı eylemlere başvuracaklarını ifade ediyorlar. CHP’li Karşıya Belediyesi tarafından işten atılan Kent AŞ işçilerinin Ankara’daki bekleyişleri ikinci haftasına girdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekillerinin randevu vermediği işçilerin tepkisi büyük. Aralarında CHP delegelerinin de bulunduğu işçiler, “CHP bizi ne görüyor, ne duyuyor” diyorlar.
CHP’NİN KAPISI İŞÇİLERE KAPALI
32 günlük yürüyüşün ardından Abdi İpekçi Parkı’nda bekleyişlerini sürdüren Kent AŞ işçileri, Ankara’da CHP’nin kayıtsızlığıyla karşılaştıklarını anlattılar. 2004 seçimlerinden önce Kemal Anadol’un “İşçiler hükümet tarafından yalnız bırakılıyor” sözlerini hatırlatan işçiler, “Bizim istediğimiz sadece çoluk çocuğumuzun geleceğini sağlayabilecek güvenli bir iştir. Bunu da CHP’nin bize çok görmemesini istiyoruz” diyorlar.
“İş, emek” söylemleriyle siyaset yapan CHP’nin kendilerini görmezden, duymazdan geldiğini belirten işçilerden bazıları hâlâ CHP’de emeğe değer veren birileri olduğunu umut ediyor.
İşçilerden Vahap Onay, zor bir yürüyüş sonunda Ankara’ya ulaştıklarını anlattı. Birçok demokratik kitle örgütü ve emekten yana siyasi partinin kendilerine destek verdiğini belirten Onay, CHP görüşme taleplerine bir an önce yanıt vermezse farklı eylemler yapacaklarını söyledi.
CHP üyesi olan Server Fırat adlı işçi de yıllarca CHP’de delegelik yaptığını anlattı. İşçilerin sorunlarına duyarsız kalan CHP’nin her geçen gün daha da kötü bir konuma düşeceğini belirten Fırat, “CHP’den erdemli davranmasını bekliyoruz, aksi halde sendikamızla beraber farklı eylemlere başvuracağız” dedi.
ANKARA

‘İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ’
Şehmus Erdoğan: 32 günü yolda, 176 gündür biz mücadele veriyoruz. Ayaklarımız çatladı, bazı arkadaşlarımızın ayağı kırıldı. Biz buradayız, çocuklarımız orada kaldı, perişan oldular; işimizi geri istiyoruz. Kaç gündür buradayız, daha sonuç alamadık. Kazanana kadar burada bekleyeceğiz. İşimizi geri istiyoruz ve hiçbir yere gitmiyoruz.
Cemil Oğuz
ÖNCEKİ HABER

Baz istasyonu insan hakkı ihlalidir

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...