26 Ekim 2009 00:00

Baz istasyonu insan hakkı ihlalidir

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü’nün mali koşulları gerekçe göstererek personel lojmanlarına ve camilere kira karşılığı baz istasyonu kurulmasına izin vermesi protesto edildi.

Paylaş

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü’nün mali koşulları gerekçe göstererek personel lojmanlarına ve camilere kira karşılığı baz istasyonu kurulmasına izin vermesi protesto edildi. Dives Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (Dives) bu karardan derhal vazgeçilmesini istedi.
Eğitim Sen 8 No’lu Şube’de önceki gün yapılan basın toplantısında, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kendi çalışanlarının sağlığını hiçe sayarak yaptığı bu uygulamanın insan hakları ihlali olduğuna dikkat çekildi.
Dives Genel Mali Sekreteri Süleyman Okur, sigaranın sağlığa zarar vermesi nedeniyle tüm kamu kuruluşlarında yasaklandığını, ancak baz istasyonu konusunda aynı hassasiyetin gösterilmediğini dile getirdi. Aynı duyarlılığın baz istasyonları için de gösterilmesini beklediklereni belirten Okur, uygulamanın Vakıflar Müdürlüğü çalışanlarının sağlığıyla oynamak olduğunu söyledi. Okur, bu konuda hiçbir çabada bulunmayan Sağılık Bakanı Recep Akdağ’ı göreve davet etti.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ortak açıklama yapacaklar

SONRAKİ HABER

Kent AŞ işçileri CHP’ye öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...