26 Ekim 2009 00:00

TUKAŞ, Turgutlu fabrikasını kapatıyor

TUKAŞ Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu, Manisa Turgutlu’daki fabrikasının üretim faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verdi.

Paylaş

TUKAŞ Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu, Manisa Turgutlu’daki fabrikasının üretim faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verdi.
Karar, fabrikanın yerleşim ve yaşam alanları ile iç içe olması, buna bağlı çeşitli riskleri içermesi, büyüme ve genişleme olanaksızlığı nedeniyle alındı. Fabrikadaki mevcut üretim hatları makine ve ekipmanları, İzmir’in Torbalı ve Balıkesir’in Manyas ilçelerinde bulunan fabrikalarına taşınacak. Turgutlu Fabrikası arsası da mavcut salça tesisi ile birlikte veya ayrı ayrı satılacak.
PATLAMA BÜYÜK ETKEN
Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Kervan yolu üzerinde kurulu bulunan fabrikadaki beş buhar kazanından birinin 14 Eylül’de gaz sıkışması sonucu patlaması ve 9 işçinin yaralanması da bu karara büyük etken oldu. 80 işçinin çalıştığı fabrikada patlamadan sonra üretim tamamen durdurulmuştu.
TUKAŞ’ın aldığı bu karar, ilçede şok etkisi yarattı. İlçe ekonomisine yön verenler, alınan bu kararın fabrikadaki patlamanın yanı sıra ekonomik krizin de bir göstergesi olabileceğini belirtti.
TUKAŞ, genel müdürlüğün de içinde yer aldığı İzmir’in Torbalı ilçesindeki Torbalı fabrikası, Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Turgutlu fabrikası, Balıkesir’in Manyas ilçesindeki Manyas fabrikası olmak üzere, üretim faaliyetlerini üç fabrikada sürdürüyordu. (MANİSA)
ÖNCEKİ HABER

Adaletin peşinde 18. hafta

SONRAKİ HABER

‘169. yaşındaki PTT eskisi gibi değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...