26 Ekim 2009 00:00

YÖK’e formasyon tepkisi

YÖK’ün ilahiyat ve fen edebiyat fakültelerine 4 yıllık öğrenim süresi içerisinde pedagojik formasyon dersleri verilmesini gündeme getirmesine, eğitim fakültelerindeki 5 yıllık ortaöğretim öğretmenlik bölümlerinden tepki geldi.

Paylaş

YÖK’ün ilahiyat ve fen edebiyat fakültelerine 4 yıllık öğrenim süresi içerisinde pedagojik formasyon dersleri verilmesini gündeme getirmesine, eğitim fakültelerindeki 5 yıllık ortaöğretim öğretmenlik bölümlerinden tepki geldi. Eğitim Fakültesi öğrencileri eşitsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyor.
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Uygulama; İstanbul, Marmara, Atatürk ve Uludağ üniversitelerinin ilahiyat ve fen edebiyat fakültelerinde 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan itibaren geçerli hale getirilirken, diğer üniversitelerde uygulanması da an meselesi. Van YYܒde Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler, uygulamanın yürürlüğe girmesiyle oluşacak eşitsizliğin giderilmesini istiyor. Öğrenciler, uygulama ile mağdur olacak diğer bölümlerde okuyan öğrencilerle bir araya gelerek, konuyla ilgili dekanlığa dilekçe verdiler. Dilekçede, eğitim süresinin 5 yıldan 4 yıla düşürülerek eşitsizliğin giderilmesi talebinde bulunan eğitim fakültesi öğrencileri, fen edebiyat fakültelerinin pedagojik formasyon eğitimi almasına karşı olmadıklarını, mezun olduktan sonra işsiz kalmanın ortak sorunları olduğunu dile getirerek, fen edebiyat fakültesi öğrencilerini ortak hareket etmeye çağırdılar. Kimya ve biyoloji öğretmenliği öğrencileri de 5 yıllık öğrenim süresi içerisinde fen edebiyat fakültesi kimya ve biyoloji bölümleriyle ortak dersler görmelerine rağmen, kimyager ve biyolog unvanlarını alamadıkları için dekanlığa dilekçe yazarak unvan talebinde bulundular.
AKP, EĞİTİMİ GERİCİLEŞTİRİYOR
Van Eğitim Sen Şube Sekreteri Sinan Gündüz, AKP’nin YÖK içinde kadrolaşmasının ardından üniversitelerdeki eğitimin daha da gerici bir nitelik kazandığını belirtti. Fen edebiyat fakültelerine verilen pedagojik formasyon hakkına Eğitim Sen olarak karşı olmadıklarının altını çizen Gündüz, ortaya çıkan eşitsizliğe değinerek, bu haksızlığın giderilmesi için öğrencilerinin yanında olacaklarını söyledi.
(Van/EVRENSEL)
Umut Yeğin
ÖNCEKİ HABER

Nüfus cüzdanına Kürtçe harf girdi

SONRAKİ HABER

‘Diyalog ortamını güçlendirmek için geldik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa