27 Ekim 2009 00:00

‘Ne kadar örgütlü olursak o kadar güçlü oluruz’

ÇORUM’un Ortaköy ilçesine bağlı Yaylacık köyünde cemevine yapılan dev Pir Sultan Abdal mozaiği törenle açıldı.

Paylaş

ÇORUM’un Ortaköy ilçesine bağlı Yaylacık köyünde cemevine yapılan dev Pir Sultan Abdal mozaiği törenle açıldı. Yaylacıklı gurbetçi iş adamı Vahit Özşahin’in katkısıyla yaptırılan Pir Sultan Abdal mozaiği için düzenlenen törene, Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkal, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Nurettin Aksoy, EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın, İl Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Oğuz ve Muharrem Özünel, Yaylacık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2. Başkanı Naki Toprakçı ile çok sayıda Yaylacıklı katıldı.
Törende konuşan Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkal, insanları kaderciliğe mahkum eden, sömürgeleştiren sisteme karşı aydınlar, ilericiler, devrimciler ve Alevilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.
“Bizler ne kadar örgütlü olursak o kadar güçlü oluruz” diyen Erkal, Alevilerin taleplerinin bir türlü karşılanmadığını belirterek, 8 Kasım’da İstanbul-Kadıköy’de yapılacak olan ‘eşit yurttaşlık’ mitingine, insanlıktan, dostluktan, kardeşlikten, yarınların güzel olmasından yana olan tüm insanları beklediklerini dile getirdi.
Tören, Çorum’un sevilen sesi Aşık Hüseyin Yavuz’un türküleriyle son buldu. (Çorum EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kanalizasyon suyu göle akıyor

SONRAKİ HABER

Türküler barış için söylendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...