27 Ekim 2009 00:00

Kanalizasyon suyu göle akıyor

TOKİ’nin Sakarya’da Korucuk Mahallesi’nde yaptırdığı konutlardan 1698 adada bulunan bloğun kanalizasyonu 3 aydır göle akıyor.

Paylaş

TOKİ’nin Sakarya’da Korucuk Mahallesi’nde yaptırdığı konutlardan 1698 adada bulunan bloğun kanalizasyonu 3 aydır göle akıyor. Vatandaşlar, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (ADASU) defalarca aramalarına rağmen kanalizasyon sorununun çözülmemesine tepki gösteriyor.
Korucuk konutlarında oturan Ramazan Çağaç, kanalizasyon suyunun açıktan akarak Saklıgöl’e karışmasının çevre kirliliğine sebep olduğunu söyledi.
Sorunun 3 aydır giderilmemesine üzüldüklerini ifade eden Çağaç, “Bir bloğun kanalizasyonu altyapıda oluşan bir sorun sebebiyle tarlaların kenarından akarak Saklıgöl’e kadar ulaşıyor. Bu gölden insanlar balık tutarak yiyor. ADASU ekipleri birkaç kez bakıp gittiler. Ancak sorunu çözüme kavuşturmadılar” diye konuştu.
Hilmi Aylanç da karşı bloğun kanalizasyonunun kendi bloklarının hemen yanından akıp gitmesine tepkisini şöyle dile getirdi: “Etrafa çok kötü koku yayıyor. Hele hele kanalizasyonun tertemiz bir göle karışmasını izlemek bizi çok üzüyor. Bizim oturduğumuz bir bloğun yanına ileride yeni yapılar yapılabilir gerekçesiyle bir kanal bağlantısı yapıldı. Bu kanal bağlantısından bir hatadan dolayı tam 3 aydır kanalizasyon suyu doğaya akıyor. Böylesine modern konutların kanalizasyonunun dışarı akması hiç yakışmıyor. ADASU ekipleri çözüm üretmek yerine bahane üretiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz.” (Sakarya/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Mogan Gölü kokuyor

SONRAKİ HABER

‘Ne kadar örgütlü olursak o kadar güçlü oluruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...