27 Ekim 2009 00:00

Mogan Gölü kokuyor

ANKARA’nın Gölbaşı ilçesine hayat veren Mogan Gölü’nde son bir hafta içerisinde meydana gelen balık ölümleri devam ediyor.

Paylaş

ANKARA’nın Gölbaşı ilçesine hayat veren Mogan Gölü’nde son bir hafta içerisinde meydana gelen balık ölümleri devam ediyor. Göl yüzeyine toplanan ölü balıklar çevreye pis kokular yayıyor.
Mogan Gölü yüzeyindeki balıkların bir bölümü geçen hafta içinde temizlenirken, ölen gümüş ve yavru sazanlar etrafa pis kokular yaymaya başladı. Mogan Gölü çevresinde oturanlarla göl kıyısında yürüyüş yapanlar, ölü balıkların göl yüzeyinden toplanmamasına teki gösterirken, pis kokudan şikayetçi oldular.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, “Yetkisizlik yüzünden bu gölde ne tedbir alınabiliyor, ne de sorunun çözümü için bir şey yapılıyor. Bu kadar duyarsızlık görülmedi” diyerek tepkisini dile getirdi.
Mogan Gölü kıyısında bulunan işletmelerin sahipleri de, balık ölümlerinin halen devam ettiğini, yavrulardan sonra büyük balık ölümlerinin de olabileceğini belirttiler. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Radyo dinleyicileri Çin yolcusu

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon suyu göle akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...