27 Ekim 2009 00:00

Filmekimi yine rekorla sona erdi

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 17-25 Ekim tarihleri arasında, Beyoğlu Emek Sineması’nın yanı sıra Maçka G-mall Sineması’nda izleyiciyle buluştu.

Paylaş

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 17-25 Ekim tarihleri arasında, Beyoğlu Emek Sineması’nın yanı sıra Maçka G-mall Sineması’nda izleyiciyle buluştu.
Yoğun ilgi nedeniyle programa alınan ek seanslarla, duyurulan tarihinden bir gün önce, 16 Ekim Cuma akşamı Emek Sineması’nda başlayan Filmekimi, 25 Ekim Pazar akşamı Beyoğlu Emek ve Cinebonus Maçka G-mall Sineması’ndaki gösterimlerle sona erdi.
Sinemaseverlerin her yıl olduğu gibi coşku ve heyecanla karşıladığı Filmekimi, sekizinci yılında yine izleyici rekoru kırdı. Geçen yıllarda seyircilerin gösterdiği yoğun ilgi üzerine bu yıl 7 günden 9 güne uzatılan Filmekimi’nde ayrıca, Beyoğlu Emek Sineması’nın yanı sıra üç gün boyunca Cinebonus Maçka G-mall Sineması’nda da film gösterimleri yapıldı.
EN ÇOK İLGİ WOODY ALLEN’A
Biletleri 30 Eylül’de satışa sunulan Filmekimi’ne 43 bine yakın sinemasever ilgi gösterdi. Filmekimi’nin geçen yılki izleyici sayısı 33 bin 500 olmuştu.
9 gün boyunca, programa sonradan eklenen 3 ek gösterimle birlikte toplam 63 seansta 23 filmin gösterildiği Filmekimi’nin en çok ilgi çeken ismi, “Whatever Works” adlı son filmiyle Woody Allen oldu. Biletleri satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükenen filmin, yoğun ilgi üzerine yapılan ek seansının biletleri de bitti.
Filmekimi gelecek yıl ekim ayında, İstanbullu sinemaseverlere yine merakla beklenen, ödüllü filmleri sunacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/filmekimi
ÖNCEKİ HABER

‘Düğüm’ ve ‘Orada’ Yeni Delhi’de yarışıyor

SONRAKİ HABER

Ahşap Çerçeve’den ‘Kabare’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...