27 Ekim 2009 00:00

Karaciç yargılanmaya başladı

BOSNA-HERSEK’te iç savaş sırasında soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç’in duruşmaları başladı.

Paylaş

BOSNA-HERSEK’te iç savaş sırasında soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç’in duruşmaları başladı. Hollanda’nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, 64 yaşındaki Karaciç gelmedi. Karaciç, savunmasını hazırlamasının çok uzun zaman gerektirdiği, iddianameyi okumanın dahi iki yıl zaman alabileceği gerekçesiyle, ilk duruşmaya çıkmadı.
Belgrad’da tutuklandıktan 13 ay sonra mahkemesi başlayan Karaciç hakkında, 11 ayrı savaş suçu davası açılmış bulunuyor. Yargıçlar ilk duruşmada, en az bir yıl sürmesi beklenen davanın nasıl işleyeceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bir sonraki duruşma bugün yapılacak.
Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin eski Devlet Başkanı Karaciç, halen yakalanamayan General Ratko Mladiç ile birlikte, 1992-1995 arasındaki iç savaşta Saraybosna’ kuşatmasında 14 bin insanın ölümü ve Srebreniça kentinde, 8 bin Boşnak erkeğinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Başbuğ şimdi ne yapacak?

SONRAKİ HABER

Taliban üç ayrı saldırı düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa