27 Ekim 2009 00:00

Kent AŞ işçisine saldırı kınandı

İŞE geri dönme talebiyle İzmir’den Ankara’ya yürüyen ve Abdi İpekçi Parkı’nda bekleyen işçilere, Büyük Birlik Partisi üyeleri saldırdı.

Paylaş

İŞE geri dönme talebiyle İzmir’den Ankara’ya yürüyen ve Abdi İpekçi Parkı’nda bekleyen işçilere, Büyük Birlik Partisi üyeleri saldırdı.
Ankara’da önceki gün düzenlenen bir parti etkinliğinden dağılan yaklaşık 400 kişilik BBP’li grup, önce işçilerin resim sergisini dağıttı. BBP’liler daha sonra işçilerin üzerine yürüdüler. Saldırıda bir Kent AŞ işçisi yaralanırken, parkta bekleyen Çevik Kuvvet polislerinin müdahalesi ile saldırının büyümesi önlendi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, “Aylardır işsizlikle, açlıkla mücadele eden ve hakkını arayan işçilerin, Ankara halkının desteğiyle oturma eylemi yaptıkları parkta, ‘Ya tam susturacağız, ya kan kusturacağız!’ sloganları atılarak saldırıya uğramaları, ülkemizde şaşkınlığın ve kafa karışıklığının geldiği yeri göstermektedir” dedi.
Şovenist politikalarla beslenen anlayışların, saldırılarını “emek” ve “hak” mücadelesine yöneltecek kadar gözlerinin karardığına dikkat çeken Görgün, “İçinden geçtiğimiz süreç çeşitli hassasiyetler içermektedir. Bunun farkında olan ve sorumluluk taşıyan bir örgütüz. Fakat hiçbir ‘gerekçe’, yaşama ve çalışma hakkı için mücadele eden işçilere saldırmayı ‘haklı’ çıkartamaz” diye konuştu.
Emeğinin, alın terinin, çocuklarının rızkının hakkını alabilmek için demokratik haklarını kullanan işçilere yönelik saldırıyı kınayan Görgün, saldırgan anlayışlara ve politikalara karşı halkı uyanık olmaya, hükümeti de gerekli önlemleri almaya çağırdı.
EMEP’TEN TEPKİ
EMEP Ankara İl Örgütü de yaptığı yazılı açıklama ile Kent AŞ işçilerine ve DTP Ankara İl binasına yönelik saldırıya tepki gösterdi. Kürt sorununda tırmandırılan gerginliğin toplumsal gerilime yol açtığı belirtilen açıklamada, barış grubunun gelmesinin ardından, hükümet tarafından gelen tırmandırılan gerginliğin önceki gün Kent AŞ işçilerine ve DTP İl Binası’na yönelik saldırıyla son noktasına ulaştığı belirtildi. Açıklamada, “Gidişat tehlikelidir ve oluşacak bir toplumsal çatışmadan gerginliği tırmandıran egemenler ve hükümet yetkilileri sorumlu olacaktır” denildi. Hak mücadelesi veren işçilerin mücadelesinin geçmişte de ülkücü saldırılarla engellenmeye çalışıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Toplumun tüm kesimlerini daha aklıselim davranmaya, kışkırtmalara gelmemeye davet ediyoruz. Bugün ülkemizde tüm emekçi halka düşen sorumluluk ve görev kardeşlik ve barışı beslemek, gerici kışkırtmaların inadına barış ve kardeşliği savunmak, tesis etmektir”.
Saldırıyı protesto etmek için bugün saat 11.00’da Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapılacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Tütün işçileri birleşiyor

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...