27 Ekim 2009 00:00

Sorunlar içinden çıkılamaz hale gelecek

KPSS mağduru ve ataması yapılmayan öğretmenler, Trabzon Meydan Parkı’nda yaptıkları bir dizi etkinliklerle sorunlarını duyurmaya çalıştılar.

Paylaş

KPSS mağduru ve ataması yapılmayan öğretmenler, Trabzon Meydan Parkı’nda yaptıkları bir dizi etkinliklerle sorunlarını duyurmaya çalıştılar. Bu amaçla iki gün boyunca imza standı açıp imza toplayan AYÖP (Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu) üyesi öğretmenler, önceki gün kitlesel bir basın açıklaması yaptılar. Kendilerini ‘eğitim alanı dışında iş bulamayan, tam gün kadrolu iş güvencesinden yoksun, ücretli öğretmen adı altında ayda 400-600 TL arasındaki asgari ücretlerle, devlet okullarında ve dershanelerde kölece çalıştırılanlar’ olarak tanımlayan platform üyeleri adına, basın metnini Sona Aksakal okudu.
UMUT TACİRLİĞİ
Yıllarca bin bir emekle okuyup üniversite eğitimi sonrasında açıkta bırakıldıklarına, yok sayılıp görmezden gelinen genç eğitimciler olduklarına değinen Aksakal, “250 bin öğretmenini dahi istihdam edemeyen devlet, açık öğretim fakültelerine edebiyat, felsefe ve sosyoloji bölümleri açarak, bu bölümlere girecek olan öğrencilere öğretmen olma vaadiyle umut tacirliği yapmaktadır” dedi. Bu durum ile eğitim sorunlarının daha da içinden çıkılmaz hale geleceğine değinilen açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Öğretmen açığı yoktur’ iddiasının aksine, sendikaların yaptıkları araştırmalara göre yaklaşık 200 bin öğretmen açığı bulunduğu vurgusu yapıldı.
Kırıntı düzeyinde yapılan atamaların aldatmacadan ibaret olduğunu belirten Aksakal, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün yüz bine yakın ücretli öğretmen çalıştırılırken, elli bine yakın sözleşmeli öğretmen istihdam edilmektedir. Kadrolu öğretmen sayısı her geçen gün planlı bir şekilde düşürülürken, iş güvencesiz çalışan öğretmen sayısı artırılmaktadır. Atanarak onurlu mesleğimizi yerine getirmek istiyoruz. Böylesine kutsal bir mesleğin ayaklar altına alınmasının önüne geçilmesini, bakanlarımızın ve yetkililerin ‘Konuşur konuşur susarlar’ düşüncesinden sıyrılmalarını ve çığ gibi büyüyen işsiz öğretmenler topluluğuna daha fazla çoğalmadan son verilmesini istiyoruz.”
Eğitim Sen Trabzon Şubesi’nin de destek verdiği basın açıklamasının ardından, öğretmenler halay ve horonlarla eylemlerini tamamladılar. (Trabzon/EVRENSEL)
Yusuf Susuzdere
ÖNCEKİ HABER

Markette işkenceye 18 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Ölüm yolu isyan ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa