27 Ekim 2009 00:00

‘Güler Zere ölüyor’

Türk Tabipleri Birliği (TTB), kanser olmasına rağmen tahliye edilmeyen Güler Zere’nin hastalığının dönüşü olmayan bir yola girdiğini açıkladı.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), kanser olmasına rağmen tahliye edilmeyen Güler Zere’nin hastalığının dönüşü olmayan bir yola girdiğini açıkladı.
TTB Kanser Danışma Kurulu’nun 13 Ekim tarihli raporuna göre Zere ölüyor. Hekimler, hükümete ve Cumhurbaşkanı’na toplum vicdanında açılan yaranın daha da büyümemesi için Zere’nin, bir an önce serbest bırakılarak son zamanlarını ailesi ile geçirmesi gerektiği uyarısında bulundu.
VEDALAŞMA HAKKI VERİN!
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr Gençay Gürsoy, TTB Kanser Danışma Kurul Üyesi ve İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Onkoloji Ad Üyesi Prof. Dr. Pınar M. Sadıklar Saip ve TTB Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Ali Çerkezoğlu dün bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul Tabip Odası’ndaki toplantıda TTB’nin hazırladığı 13 Ekim 2009 tarihli Güler Zere raporu açıklandı. Güler Zere’ye “vedalaşma ve huzur hakkı” verilmesi istenen basın metninde, “Konu artık bürokratik süreçleri bekleyemeyecek kadar acil bir hal almıştır. Bu sürecin daha da uzaması, mahkumun huzurlu ölüm hakkını, ailesi ve diğer yakınları ile vedalaşma hakkını engelleyecektir” denildi. Cumhurbaşkanı’ndan da toplum vicdanını temsil eden salıverme yetkisini kullanması istendi.
CUMHURBAŞKANI YETKİSİNİ KULLANSIN
Basın toplantısında konuşan TTB Başkanı Gençay Gürsoy da Zere’nin yaşamının en kritik döneminde bulunduğunu ve tedavi olanağının kalmadığı bir süreçte olduğunu yineledi. Gürsoy, mahkumun doğrudan salıverilmesi gerektiğini, bunun son bir görev olduğunu vurguladı.
Dr. Ali Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a acil çağrı yaptıklarını söyleyerek, geçen her saniyenin demokrasi ve insanlık adına kayıp olduğunu sözlerine ekledi.
Dr. Pınar Sadıklar Saip ise Zere’nin hastalığı hakkında tıbbi bilgiler verdi. Hastalığın iki defa tekrarlandığını kaydeden Sadıklar Saip, bunun artık geri dönüşünün mümkün olmadığı anlamına geldiğini açıkladı. Saip, “Zere’nin ailesiyle bir arada olma hakkı vardır. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanmalı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘En büyük risk yoksulluk’

SONRAKİ HABER

Darısı diğer bürokratların başına!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa