27 Ekim 2009 00:00

Hayat Televizyonu ile dayanışma kermesi

ALİBEYKÖYLÜ kadınlar, Hayat Televizyonu ile dayanışma amacıyla yiyecek ve ikinci el kıyafet kermesi düzenledi.

Paylaş

ALİBEYKÖYLÜ kadınlar, Hayat Televizyonu ile dayanışma amacıyla yiyecek ve ikinci el kıyafet kermesi düzenledi. Önceki gün Emek Partisi Eyüp ilçe binasında düzenlenen kermeste, kadınlar, evlerindeki giyecek ve yöresel ürünleri birbirleriyle paylaştılar.
Son dönemlerde kafalarda soru işaretleri oluşturan domuz gribi ve aşısı konusunda Doktor Selma Okkaoğlu’nun bilgilendirmesiyle devam eden etkinlikte, kadınlar çocuklarını okula gönderirken yaşadıkları tedirginlikleri anlattılar. Özellikle küçük çocuğu olan ya da okula giden çocuğu olan kadınlar, yapılan açıklamaların kendilerini ikna etmediğini, yakın zamanda başlayacak olan aşı kampanyasına ilişkin de kaygılar taşıdıklarını söylediler.
Domuz gribinden korunma yöntemlerini anlatan Dr. Okkaoğlu, ellerin sıklıkla yıkanmasının, toplu bulunulan yerlerde sık sık havalandırma yapmanın, C vitamini almanın domuz gribinden korunmak için önemli olduğunun altını çizerken, her gribi domuz gribiyle karıştırmamak gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve valiliklerin aldıkları kararlarla kısa dönemli okul tatillerinde yapılan dezenfekte çalışmalarının aslında bir rutin haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Okkaoğlu, okullarda temizlik işleriyle uğraşan kadroların yetersizliğinin her zaman sorun olduğunu, okullarda temizlikçi kadrolarının artırılması gerektiğini belirtti.
SSGSS’nin birinci yılında bu yasanın etkilerinin her gün daha çok hissedilir olduğunu söyleyen Doktor Selma Okkaoğlu, sağlık ocaklarının kapatılmasının en çok nereden bilgi alacağını, nereye başvuracağını bilemeyen kadınları etkilediğini, sağlık ocaklarının kapatılmasına karşı mücadele etmenin sağlık hakkı için mücadele etmek anlamına geleceğini söyledi. “Yasa kabul edildi diye yapacak hiçbir şeyimizin kalmadığını düşünmemeliyiz. Bu yasayı çıkaranlara geri adım attırmak hâlâ mümkün, 25 Kasım’da sağlık emekçilerinin iş bırakma eyleminde tüm hasta yakınlarının, özellikle de kadınların desteği çok önemli” diyen Okkaoğlu, daha sonra Alibeyköylü kadınların sorularını yanıtladı. (İstanbul/EVRENSEL)

Aynur Seyrek
ÖNCEKİ HABER

Tüm eğitim kurumları 30 Ekim’de tatil

SONRAKİ HABER

‘En büyük risk yoksulluk’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa