27 Ekim 2009 00:00

Tüm eğitim kurumları 30 Ekim’de tatil

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelinde tüm eğitim kurumlarını tatil etti.

Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelinde tüm eğitim kurumlarını tatil etti. Eğitim kurumları, bahçeler dahil dezenfekte edilecek.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere gönderdiği genelgede şunları kaydetti: “Gripten korunmak ve yayılmasını önlemek amacıyla tedbir olarak 30 Ekim Cuma günü ülkemiz genelinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri 1 gün süreyle tatil edilecektir” dedi. Çubukçu genelgenin devamında bütün okulların tüm bölüm ve ünitelerinin dezenfekte edileceğini belirterek, ”Özel okullar, dershaneler, etüt eğitim merkezleri dezenfekte çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirecektir.” dedi.
TELEVİZYONDAN EĞİTİM
“Domuz gribi” nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmesi durumunda, okulların kapalı olduğu dönemlerde TRT 3, müfredata uygun olarak canlı eğitim ve öğretim yayınları yapacak.
Ankara’da okulların bir hafta , yurt genelinde de 30 Ekim’de tatil edilmesi nedeniyle bugünden itibaren TRT 3’te 07.00 ile 14.00 saatleri arasında, canlı eğitim ve öğretim yayınları yapılacak. Daha sonraki dönemlerde de Türkiye’de herhangi bir okulda eğitim ve öğretime ara verildiğinde, o dönemin müfredat konuları TRT 3’ten canlı olarak yayımlanacak.
AŞILAMA KASIM AYININ SON HAFTASI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise okullarda kasım ayının son haftası aşılamanın başlayacağını ve ocak ayına kadar devam edeceğini söyledi. Aşının bir takvime bağlı olarak Türkiye’ye getirileceğini belirten Akdağ, aşının diğer ülkelerce de kasım ayından itibaren yaklaşık 4 aylık süre içinde temin edileceğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Domuz gribi vakaları

SONRAKİ HABER

Hayat Televizyonu ile dayanışma kermesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...