27 Ekim 2009 00:00

‘Memur enflasyona ezdirilemez’

MEMUR-SEN, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nda kamu görevlilerini “enflasyona ezdiren” ve “büyümeden pay öngörmeyen” anlayışın terk edilmesini talep etti.

Paylaş

MEMUR-SEN, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nda kamu görevlilerini “enflasyona ezdiren” ve “büyümeden pay öngörmeyen” anlayışın terk edilmesini talep etti.
Memur-Sen, kamu görevlilerinin maaşlarında öngörülen yüzde 2.5 artı 2.5 artış yerine, Uzlaştırma Kurulu’nun belirlediği yüzde 4 artı 4 rakamının bütçeye yansıtılması; ayrıca 16 TL aile yardımı ve 25 artı 25 TL ek ödemenin yapılmasının yerinde olacağını, aksi takdirde Memur-Sen olarak 3 Ekim’de başlatılan eylemlilik sürecinin artırılacağını kaydetti.
BÜTÇEDE MEMUR, EMEKLİ, İŞÇİ YOK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, 2010 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı’nı kamuoyuna açıklarken ‘Ekonomik krizden çıkış’ ve ‘Küresel ekonomide rekabet gücünü artıracak bütçe’ olarak tanımlamasına, Orta Vadeli Mali Program’da da rastlandığına dikkat çekilen açıklamada şunlara değinildi: “Burada şu soru akla gelmektedir: ‘Ekonomik krizden çıkış kimin için?’ Kriz çıktığından bu yana ekonomiyi canlandırma paketleri adı altında 73 tedbir uygulamaya konulmuş, bu tedbirler kapsamında sermayeye 54.3 milyar TL aktarılmıştır. Bu süreçte kamu görevlilerine ise tek kuruş verilmezken, tedavi katılım payları artırılarak yeni külfetler yüklenmiştir. Sonuç olarak bu bütçe zam bütçesidir, borç bütçesidir, özeleştirme bütçesidir. Elektrik dağıtımı ve şeker üretimini tamamen özelleştirecek, telekomünikasyon ve liman işletmelerinde de devlet payını azaltacak ve yeni özelleştirme mağdurlarının ortaya çıkmasına yol açacak bir bütçedir. İçinde memur, emekli ve işçi olmayan bir bütçedir.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Üretici fiyatın yükselmesini bekliyor

SONRAKİ HABER

Birileri sefahatte birileri krizde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...