28 Ekim 2009 00:00

Bu devlet vatandaşını düşünmüyor mu?

Hazine Bakanlığı’nın Efemçukuru köylülerine karşı açtığı yeni davaya ilişkin köyde keşif yapıldı. Keşif sırasında görüştüğümüz köylüler, “Bu devlet vatandaşını düşünmüyor da bu altıncıları mı düşünüyor?

Paylaş

Hazine Bakanlığı’nın Efemçukuru köylülerine karşı açtığı yeni davaya ilişkin köyde keşif yapıldı. Keşif sırasında görüştüğümüz köylüler, “Bu devlet vatandaşını düşünmüyor da bu altıncıları mı düşünüyor? Niye bizim ekmeğimizle oynuyor?” diye sordu.
İzmir’in Efemçukuru köyünde arazilerinin acele kamulaştırma ile satılmaya çalışılmasının ardından, köylüler yeni bir dava süreciyle karşılaştılar. Arazilerinin altıncı şirkete verilmek üzere ‘seferberlik hali’ uygulamasıyla karşılaşan köylüler bu girişimlere karşı çıkarak dava açmışlardı. Açılan dava kapsamında bugün 10 köylünün arazisinde keşif yapıldı. Arazilerinin TÜPRAG Altın Madeni’ne verilmek istenmesine köylüler tepki gösterdi.
İzmir ve Egeli çevreciler, keşif sırasında altıncı şirkete karşı direnen Efemçukuru köylülerinin yanında yer aldı.EGEÇEP eski dönem sözcüsü Erhan İçöz, EGEÇEP Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Barka ve köylülerin avukatı Arif Ali Cangı’nın da bulunduğu arazi içinde bulunan üzüm bağları kaydedildi.
ZORLA EL KONULMAK İSTENİYOR
“Efemçukuru Köylüleri yalnız bırakılmamalı” diyen Avukat Arif Ali Cangı, köylülerin arazilerine zorla el konulmak istendiğine dikkat çekerek, yapılanları kınadı.
Efemçukuru Köylüsü 72 yaşındaki Hatice Bay, 30 yıl önce babasından kalan araziye üzüm diktiğini ve 6 yıldır bu üzümlerden geçimini sağladığını belirterek, “Benim emekliliğim yok. Bu tarladan ne gelirse ben onunla geçimimi sağlıyorum. Bu devlet vatandaşını düşünmüyor da bu altıncıları mı düşünüyor? Niye bizim ekmeğimizle oynuyor? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da bizim arkamızda olacağını söylemişti ama henüz bununla ilgili bir adım görmedik” dedi.
BİZ TARLAMIZI SATMAK İSTEMİYORUZ!
Yıllarca çalışıp, emek verdikleri arazilerinin ellerinden alınmasına öfkelenen Nuri Bay ise, “Bizi aç bırakmaya karar verdi bu devlet. Başka bir açıklaması yok. Biz zaten acele kamulaştırmaya karşı dava açtık. Dava daha bitmedi. Buna rağmen niye bizim tarlalarımızı yine teftişe geliyorlar. Biz tarlamızı satmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.
MADEN İZMİR’İ KİRLETECEK
Mustafa Özdemir de, arazisinden yıllık 40-50 bin TL kâr elde ettiğini ifade ederek, “Madenin burada olması hem doğa için hem de bizim geçim kaynağımız için zararlı. Madenin yapılacağı alana baraj yapılacak. Bu barajdan İzmir’e su verecekler. Peki ama bu baraj buradaki siyanürle zehirlenirse ne olacak? Bunun hesabını kim verecek?” diyerek tepkisini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Arızlı’da olağanüstü hal

SONRAKİ HABER

‘TRT payının arttırılması yasadışıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa