28 Ekim 2009 00:00

Arızlı’da olağanüstü hal

Arızlı’da polis Arızlı sakinlerinin kurduğu çadırı yıktı. Polis konutlara 1 km. kala yolları kapattı. Basının konutlara girişi engellendi. Olaylar sırasında 3 Arızlı sakini gözaltına aldı.

Paylaş

Arızlı’da polis Arızlı sakinlerinin kurduğu çadırı yıktı. Polis konutlara 1 km. kala yolları kapattı. Basının konutlara girişi engellendi. Olaylar sırasında 3 Arızlı sakini gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar 3,5 saat gözaltında kaldı.
Arızlı Irak kalıcı konutlarında yaşayan depremzedelere polis baskın yaptı. Mücadele çadırı adını verdikleri çadırı yaklaşık 50 çevik kuvvet polisi yıktı. Halk polise karşı direndi. Direniş sırasında İsmet Saraç ile eşi Nahide Saraç ve Çetin Kavşut gözaltına alındı. Gözaltına alınan Arızlı sakinleri Kuruçeşme polis karakoluna götürüldü. Gözaltında tutulan Arızlı sakinleri yaklaşık 3,5 saat gözaltında kaldı. İfadeleri alınan Arızlı sakinleri daha sonra serbest bırakıldı.
TÜM YOLLAR KAPATILDI
Çevik kuvvet ekipleri Arızlı Irak kalıcı konutlarına giden tüm yolları kapattı. Özel araçların kontrollü bir şekilde gidişine izin verildi. Toplu taşıma araçlarına ise çevik kuvvet polisleri bindirilerek yollarına devam edebildi. Basın ise polis ablukasından geçemedi. Bir süre sonra sadece ajanslar konutlara sokuldu. Basın mensupları yolları kapatan polise tepki gösterdi.
Arızlı’da alınan güvenlik önlemleri olağan üstü hal durumunu aratmadı. Çevre mahallelerde oturanların geçişleri bile engellenmeye çalışıldı. Polis şüpheli bulduğu araçların geçişine izin vermedi. Polis ablukasına takılan basın mensupları ise alınan önlemleri olağanüstü hal durumuna benzetti ve polise tepki gösterdi.
ARIZLI SAKİNLERİ YÜRÜYÜŞ YAPTI
Arızlı sakinlerini gözaltılar sonrası Kuruçeşme Yenimahalle mahalle muhtarlığı önünde toplanarak yürüyüşe başladı. Yaklaşık 30 kişi ile başlayan yürüyüş Kuruçeşme polis karakolunun önünde sona erdi. Karakol önünde yetkililerle görüşmek isteyen Arızlı sakinleri gözaltında olanların serbest bırakılmasını istedi. Yetkililerle Arızlı sakinleri arasında hararetli tartışmalar yaşandı. Arızlı sakinleri bunun ardından gözaltında olanların serbest bırakılana kadar oturma eylemi yapacaklarını söyledi. Gözaltında bulunanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Arızlı sakinleri eylemlerinin ardından konutlarına geri döndü. Arızlı gece boyunca teyakkuz halindeydi.
VALİLİK ÖNÜNDE TOPLANDILAR
Kocaeli Valiliği önünde toplanan halk çadırlarının kaldırılmasını bir kez daha protesto etti.
Site içinde kurdukları çadırın polislerce kaldırılması ve 3 kişinin gözaltına alınmasından sonra depremzedeler dün Kocaeli Valiliği’ne yürüdü.
Eylemde, depremzedeler Kocaeli Valisi ve Emniyet Müdürü’nü istifaya çağırdı.
Site içinde bürokrat istemediklerini dile getiren depremzedeler, daha sonra yolun ortasında oturma eylemi başlattı. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde oturma eylemi sürüyordu. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlık örgütlerinden birlikte mücadele kararı

SONRAKİ HABER

Bu devlet vatandaşını düşünmüyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...