28 Ekim 2009 00:00

Evleri için ayaktalar

Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve TOKİ’nin imarlı, ifrazlı ve tapulu ev ve arsaların kentsel dönüşüm adı altında rantçılara peşkeş çekildiği belirtildi.

Paylaş

Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve TOKİ’nin imarlı, ifrazlı ve tapulu ev ve arsaların kentsel dönüşüm adı altında rantçılara peşkeş çekildiği belirtildi. Evlerinin ellerinden alınmak istenmesine karşı eylem yapan mahalleliler yasal süresi içinde yaptıkları itirazların reddedilmesine tepki gösterdiler.
Gebze Belediyesi önünde toplanan mahalleliler bir basın açıklaması yaptı. Mahallede toplanarak kortejler halinde ve sloganlarla yarım saat yürüyerek Gebze Belediyesi önünde toplanıldı. Eyleme Adem Yavuz ve Cumhuriyet mahallesi halkı ve dernek yöneticileri ile Birleşik Metal İş de destek verdi.
500’ü aşkın kişinin katıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında “Onlar yıllarca bin bir emekle yaparak başımızı soktuğumuz evleri yıkmak konusunda kararlıysa, bizler de halk olarak yıktırmamakta kararlıyız” denildi. Açıklamanın ardından bir heyet oluşturularak belediye başkanlığı ile bir görüşme yapılması kararı alındı. Heyet görüşme yaparken belediyenin önünde bekleyen halk sloganlala görüşmenin sonucunu bekledi. Görüşmenin ardından konuşan muhtar Osman Bozkurt, belediye başkan yardımcısı ile görüştüklerini söyledi.
Adem Yavuz ve Cumhuriyet mahallesini dernek başkanının da bir konuşma yaptığı eylemde mücadelenin birleştirilmesi çağrısı yapıldı. Açıklamaların ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
(Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFE

SONRAKİ HABER

Sağlık örgütlerinden birlikte mücadele kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...