28 Ekim 2009 00:00

Polis mağduru 1 yıldır yargılanıyor

RUTİN kimlik kontrolünde hastanelik edilen Yahya Satılmış, tam 1 yıldır “polise mukavemet” suçlamasıyla sanık.

Paylaş

RUTİN kimlik kontrolünde hastanelik edilen Yahya Satılmış, tam 1 yıldır “polise mukavemet” suçlamasıyla sanık. Nefes alamaz haldeyken tutuklanıp Metris Cezaevi’ne götürülen Satılmış, birkaç hafta sonra tahliye edilmiş, bir yıl içinde 3 kez hastaneye kaldırılmış ve ameliyat olmuştu.
Geçtiğimiz yıl Sultançiftliği’nde çocuklarının gözü önünde 8 polis tarafından dövülen Satılmış’ın 4 kaburgası kırılmıştı. Polisler hakkında şikayetçi olan Satılmış’ın girişimi, takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştı.
Satılmış, Gaziosmanpaşa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan (TİHV) bir gözlemcinin katıldığı duruşmada, tanıklar dinlendi. Kimlik kontrolü sırasında arabada olan eşi, kayınpederi ve akrabası polislerin iddialarının aksine, Yahya Satılmış’ın polislere mukavemet etmediğini anlattı.
‘POLİS KENDİ DÜĞMESİNİ KOPARMIŞ’
Polislerden birinin “Onunla işim bitmedi, tutuklattıracağım” dediğini aktaran Mükerrem Satılmış, eşinin dövüldükten sonra götürüldüğü karakolda nefes alamaz halde yerde yattığını aktardı. Satılmış, “Bir polisin üst düğmesi karakolda vardı, hastanede yoktu. Kendi düğmesini koparıp ‘o kopardı’ demiş” diye konuştu.
Satılmış’ın avukatı, dayağın asıl tanığı olan çocukların psikolojisinin bozuk olduğuna dikkat çekerek bir sonraki duruşmada çocukların dinlenmesi için psikolog bulundurulmasını istedi. Mahkeme bu talebi kabul ederek duruşmayı 17 Haziran 2010’a erteledi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

1001 Belgesel Film Festivali On İki Yaşında

SONRAKİ HABER

Ünlü oyuncuların eğitmeni İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...