28 Ekim 2009 00:00

1001 Belgesel Film Festivali On İki Yaşında

Türkiye’de düzenlenen ilk belgesel film festivali olan 1001 Belgesel Film Festivali on ikinci yılını kutluyor. 4-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan festival yine dünyanın her köşesinden öyküleri...

Paylaş

Türkiye’de düzenlenen ilk belgesel film festivali olan 1001 Belgesel Film Festivali on ikinci yılını kutluyor. 4-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan festival yine dünyanın her köşesinden öyküleri İstanbul izleyicisine taşıyacak.
Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından, Türkiye’de belgesel sinema kültürünün yerleşmesi ve gelişmesi için düzenlenen 1001 Belgesel Film Festivali, dünya insanlarının yaşamlarını, öykülerini, tarihlerini buluşturarak insanlarının kendilerini ifade edebilmelerine katkıda bulunmayı, farklı kültürlerin birbirleri hakkında daha fazla bilgi edinmeleri ve böylece farklılıklar konusunda anlayışı ve hoşgörüyü arttırmayı hedefliyor. Bu anlamda daha çok sosyal ve tarihsel konulara vurgu yapan 1001 Belgesel Film Festivali programında dünyanın pek çok farklı ülkesinden filmler yer alıyor.
Festival, gerek Türkiye gerekse dünyanın farklı ülkelerinden, kültürlerinden belgeselleri bir araya getirmenin yanı sıra belgesel sinema alanında çalışmalar yürüten insanlar için de bir platform olma özelliğine sahip.
Festivalde gösterilecek filmlerin yönetmenlerinden bir bölümünü de ağırlayacak olan 1001 Belgesel Film Festivali’nin bu yılki davetlileri arasında dünyanın en önemli belgesel film festivallerinden biri olan Amsterdam Belgesel Festivali IDFA’dan Peter van Bueren ve Avrupa Belgesel Ağı (EDN) kurucusu ve yıllarca EDN’ye başkanlık etmiş olan Tue Steen Müller de yer alıyor.
Festival esnasında film gösterimlerinin yanı sıra panel, söyleşi, “master class” ve “geceyarısı belgeselleri” gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. 12. Festival ayrıca bir süredir ara verilen bir geleneği de devam ettiriyor ve dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Belgesel Sinemacılar Konferansı”na ev sahipliği yapıyor. Özellikle belgesel sinemacıları bir araya getiren konferansın konusu ise “Bir Sanat Formu Olarak Belgesel Sinema”. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İşkence savcılık ifadesinde

SONRAKİ HABER

Polis mağduru 1 yıldır yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa