28 Ekim 2009 00:00

İşkence savcılık ifadesinde

GÖZALTINDA işkence gördüğü iddia edilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özcan Aslan, tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

Paylaş

GÖZALTINDA işkence gördüğü iddia edilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özcan Aslan, tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi. Bir eğlence mekanının işletmeciliğini yapan Aslan, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadede Ümraniye Karakolu’nda gördüğü işkenceleri anlattı.
Cumartesi gecesi kız arkadaşını evine bıraktıktan sonra, sokakta yaşanan bir hırsızlık nedeniyle gözaltına alınan Aslan, önceki gün savcılık ifadesinde gözaltına alınma anında, sokaktaki polislerin “Kaçırdık, onları tutamazsak müdür bizi buradan sürer” dediğini duyduğunu söyledi.
‘ÜSTLENECEKSİN’
Aslan, karakolda yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Karakola gittiğimde ‘arabayı da ben çaldım, marketten hırsızlığı da ben yaptım diyeceksin’ diye sözler telkin etmeye başladılar. ‘Ben öyle bir şey yapmadım’ demem sonrasında hepsi birden üzerime çullanıp kafamı kalorifere vurdular. Sonra bütün giysilerimi çıkartıp cinsel organımı sıktılar. Beni bir buçuk saate yakın dövdüler. Ama bir ifade vermedim, evrakları imzalamadım.”
Parmak izlerine rastlanamayan Aslan, “hırsızlık” suçlamasıyla tutuklandı. Polisler hakkında “işkence” suçundan suç duyurusunda bulunuldu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

40.yıl karikatür sergisi

SONRAKİ HABER

1001 Belgesel Film Festivali On İki Yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...