28 Ekim 2009 00:00

Akıl almaz gerekçeler!

İSTANBUL Üniversitesi’nden soruşturmalarla uzaklaştırılan öğrencileri İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası...

Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi’nden soruşturmalarla uzaklaştırılan öğrencileri İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veterinerler Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Öğretim Üyeleri Derneği, Tıp Öğrencileri Komisyonu ve İSMMMO ziyaret etti.
ÖĞRENCİLER TEHDİT ALTINDA
Üniversitenin ana kapısı önünde ortak basın açıklamasını okuyan İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, üniversitede okuyan öğrencilerin dışarıdan okula giren satırlı ve bıçaklı kişilerce tehdit altında bulunduklarını söyledi. Saldırganlar hakkında herhangi bir işlemin yapılmadığını söyleyen Demirdizen, saldırıya uğrayan öğrencilerin soruşturmalarla okuldan uzaklaştırılmalarını kınadıklarını dile getirdi.
Cezalara gerekçe gösterilen nedenleri akıllarının almadığını belirten Demirdizen, cezaların geri alınması için rektörle görüşmek üzere randevu talep ettiklerini açıkladı. Üniversitelerde akademik, demokratik, yönetsel adımların atılması gerektiğini söyleyen Demirdizen, demokratik eğitim mücadelesinde üzerlerine düşen görevleri bundan sonra da yerine getireceklerini bildirdi.
Demirdizen’in ardından bir konuşma yapan TMMOB İKK sözcüsü Tores Dinçöz ise, yürürlükteki disiplin yönetmeliklerinin kabul edilemez olduğuna ve bu yönetmeliklerin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Cezaların eğitimi engellemeye yönelik adımlar olduğuna değinen Dinöz, “Özgür, bilimsel kürsüler kurmanın zamanı gelmiştir” dedi. Tıp Öğrencileri Komisyonun’dan Ceren Durkun ise arkadaşlarının eşit, demokratik ve bilimsel bir eğitim istedikleri için okuldan uzaklaştırılmalarını kabul etmediklerini, bunun için destek ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kulübün tanıtım standı dekanlık engeline takıldı

SONRAKİ HABER

Polis öğrencilere biber gazıyla saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...