28 Ekim 2009 00:00

Kulübün tanıtım standı dekanlık engeline takıldı

MARMARA Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Bilim ve Sosyal Araştırmalar Kulübü’nün açtığı tanıtım standı...

Paylaş

MARMARA Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Bilim ve Sosyal Araştırmalar Kulübü’nün açtığı tanıtım standı, dekanlık engeline takıldı. Dekanlığın standa hiçbir gerekçe göstermeden izin vermemesine şaşırdıklarını belirten öğrenciler, yasal olarak kurdukları kulübe stant açma izni vermeyen dekanlığın etkinlikleri konusunda nasıl bir tutum takınacağını şimdiden merak ediyor.
ENGEL ÇIKARILMASI ANLAMSIZ
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Bilim ve Sosyal Araştırmalar Kulübü, henüz tanıtım standı açma aşamasındayken dekanlık engeline takıldı. Stant için Bölüm Dekanı Prof. Dr. Ahmet Orkan ile görüşmeye giderken aldıkları “hayır” yanıtı karşısında şaşkına dönen öğrenciler, engellemeleri anlayamadıklarını söyledi. Yasal olarak kurdukları kulübün tanıtım standının dahi açılmamasına tepki gösteren kulüp üyelerinden İletişim Fakültesi Öğrencisi Tarkan Aksan, okulda bölümlerine ilişkin bilimsel ve sosyal etkinliklerin yapılmadığını belirterek, yapmak istedikleri etkinliklere de bu şekilde engeller çıkarılmasını anlayamadıklarını söyledi.
Topluluğun temel amacını “öğrencilerin bilimsel, sanatsal ve kültürel çalışmalar konusunda aktif kılmak, üretimi destekleyen, mesleki yetkinliğe ulaşmayı hedefleyen ve tüm bunları gerçekleştirirken, tarihsel ve bilimsel bakış açısını geliştirmek” olarak özetleyen Aksan, ancak tanıtım stantlarına izin vermeyen dekanlığın etkinliklerine nasıl yaklaşacaklarını merak ettiğini belirtti. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim sorunları sistemle ilgili

SONRAKİ HABER

Akıl almaz gerekçeler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa