28 Ekim 2009 00:00

Eğitim sorunları sistemle ilgili

EMEK PARTİSİ Esenyurt İlçe örgütü Saadetdere Mahallesinde eğitimin sorunlarıyla ilgili bir panel düzenledi.

Paylaş

EMEK PARTİSİ Esenyurt İlçe örgütü Saadetdere Mahallesinde eğitimin sorunlarıyla ilgili bir panel düzenledi.
Fasolla Müzik evinde gerçekleştirilen panele Eğitim Sen 1 Nolu şube yöneticisi Bülent Kepenek katıldı. Mahallelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde Kepenek, 1985’ten sonra eğitim ve sağlık gibi hakların özelleştirilip paralı hale gelmesi için kararlar alındığını söyledi. Bu kararların yavaş yavaş yaşama geçirildiğini kaydeden Kepenek, “Önce eğitimin kalitesi düşürüldü. Sonrasında özel okullar mantar gibi çoğalmaya başladı. Eğitimi sadece parası olanların yararlanabileceği bir hak haline getirmek için uğraşıyorlar” diye konuştu.
ÖĞRETMEN TÜCCAR VELİ MÜŞTERİ!
Öğretmenlere tüccar velilere ise müşteri gibi davranıldığını ifade eden Kepenek, bu durumun öğretmenlerin saygınlığını zedelediğini sözlerine ekledi. Eskiden alınmayan katkı paylarının alınmaya başlandığına dikkat çeken Kepenek, “Doğuda okuyan öğrenciler bu sorunlara ek olarak kendi dillerinde eğitim yapamamak gibi bir sorunla karşı karşıyalar” dedi.
Öğretmenlerin de yaşam koşullarının zorlaştırıldığını anlatan Kepenek, “Binlerce öğretmenin atanması yapılmazken çoğu 500 TL gibi bir maaşla ücretli olarak çalıştırılmaya başlandı” diye konuştu.
BİR ARAYA GELİNMELİ
Ekonomik sorunlarla uğraşan öğretmenlerin verimlerinin de düştüğünü söyleyen Kepenek, “Devlet yetkilileri sorunun kaynağının sistemden kaynaklandığını saklamak için öğretmenle müdürü, öğretmenle öğrenciyi, öğretmenle veliyi karşı karşıya getirdi” dedi.
“Bu koşulların değişmesi için birbirimizle karşı karşıya gelmek yerine bir araya gelip örgütlenmeliyiz” diyen Kepenek, “Geçmişte Sovyetler Birliği’nde olduğu gibi parasız, bilimsel demokratik bir eğitim koşulları sağlanan kadar mücadele etmeliyiz” dedi.
Panel daha sonra sorularla devam etti. Bu bölümde söz alanlar özetle bu bozukluklara karşı örgütlenmek ve mücadele etmek gerektiğini söylediler.
Panel 1 Kasım’da Yorum Düğün salonunda gerçekleşecek olan grevde olan Esenyurt belediyesi işçilerinin dayanışma gecesine davetle sona erdi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hacıbektaş’ta 84 yıl sonra gelen cem

SONRAKİ HABER

Kulübün tanıtım standı dekanlık engeline takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...